Ağırlığı 45 kilo, fiyatı 200 TL! Türkiye'nin her yerine satıyorlar
Erzurum'un Aziziye ilçesi kırsal Söğütlü Mahallesi'nde üretilen ve ağırlığı 15 ile 45 kilogram arasında olan Söğütlü lahanası, 100 ile 200 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Söğütlü lahanasına Türkiye'nin dört bir yanından sipariş yağıyor.
Söğütlü Mahallesi'nde her yıl yaklaşık 1 milyon lahana dikimi gerçekleştirilirken, hasadı yapılan ürünler yurdun çeşitli illerine gönderiliyor. İnce yapraklarıyla özellikle lahana dolması yapanların tercih ettiği Söğütlü lahanası, turşu, salata ve çeşitli lahana yemeklerinde de kullanılıyor.
FİYATI 100 İLE 200 TL ARASI
Çapı 35 ile 45 santimetre arasında değişen lahanaların ağırlığı ise 15 ile 45 kilogram arasında değişiyor. Lahanalar boyutlarına göre 100 ile 200 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR
Erzurum'da üretimiyle öne çıkan ve bölgede marka haline gelen Söğütlü lahanası, farklı illerden gelen alıcıların da ilgisini çekiyor. Mahallede hasat edilen lahanalar tırlara yüklenerek Türkiye'nin farklı noktalarına gönderiliyor.
