Mardin'in lezzetleri megakente taşındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mardin'in lezzetleri megakente taşındı

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, tarihî dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla megakentte görücüye çıktı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - İstanbul Mardin Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve Mardin Valiliğince desteklenen Mardin Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışı, Yeşilköy Atatürk Havalimanı fuar alanında yapıldı.

Etkinlikte konuşan İstanbul Valisi Davut Gül “Mardin, dünyanın en güzel açık hava müzelerinden biri. Şehir, örnek olacak bir kardeşliği muhafaza ediyor. Allah, birliğimizi, bütünlüğümüzü daim etsin” dedi.

Mardin'in lezzetleri megakente taşındı

"HERKESİ BEKLİYORUZ"

Nusaybin İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek de “Çok güzel karşılandık ve zenginliklerimizi burada anlatma şansını bulduk. Temel amacımız, İstanbullulara Mardin’i tanıtmak, hoşgörüyle yoğrulmuş bu kentin mutfak ve birlikte yaşama kültürünü anlatmak. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarın sona erecek etkinlikte, meşhur kaburga dolması, şırdan, mumbar, kapalı lahmacun, Süryani çöreği, badem şekeri, mırra kahvesi, Derik zeytini, Nusaybin cevizli sucuğu, bıttım sabunu, pestil, kuru üzüm ve pekmez gibi lezzetler bulunuyor.

Mardin'in lezzetleri megakente taşındı

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...