2020 yılında Avrupa’da İslamofobi artış gösterdi

2020 yılında Avrupa’da  İslamofobi  artış gösterdi

DÜNYA Haberleri

Otuz bir ülkede İslam karşıtlığının incelendiği “Avrupa İslamofobi Raporu 2020”, uluslararası kuruluşların Avrupa’da İslamofobi’nin artışına dair tespitlerini derledi.

Avrupa Konseyinin raporuna göre, 2020’de Avrupa’daki nefret söylemlerinin yüzde 9,4’ü Müslüman karşıtlığı içerirken internet ortamında İslamofobik söylemler arttı. Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansının anketinde, AB vatandaşlarının yüzde 22’sinin Müslümanlara komşuluk etmekten rahatsız olduğu ve yüzde 21’inin başörtülü bir Müslüman kadını işe almak istemediği sonucu çıktı. BM İnsan Hakları Konseyi, Müslümanlara yönelik nefret suçlarının en çok Avrupa’da arttığını ve Avrupa’daki Müslüman toplulukların her geçen gün daha fazla nefret söylemlerine maruz kaldığını vurguladı. Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatının raporunda, İslamofobik saldırı mağdurlarının günlük hayatta kendilerini güvende hissetmediği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...