Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin’den Venezuela’ya 77 tonluk tıbbi yardım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çin’den Venezuela’ya 77 tonluk tıbbi yardım

DÜNYA Haberleri  / İHA

Çin’den Venezuela’ya gönderilen 77 tonluk tıbbi yardım taşıyan kargo uçağı başkent Karakas’a ulaştı.

ABD’nin uyguladığı ambargo nedeniyle Venezuela'nın yaşadığı krizi gidermek için Çin’den Venezuela’ya gönderilen 77 tonluk tıbbi yardımları içeren kargo uçağı başkent Karakas’a ulaştı. Havaalanında kargoyu karşılayan Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, malzemeler arasında ilaçların yanı sıra tıbbi ekipmanların da olduğunu ve bu yardımın iki ülke arasındaki insani işbirliği konusundaki anlaşmaların bir parçası olarak ülkeye geldiğini söyledi. Alvarado, yardımların amacının ABD’nin uyguladığı ceza ablukasının etkisini azaltmaya katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. 

Venezuela’ya Rusya Federasyonu ve Kızıl Haç’tan gönderilen ilaç ve sağlık malzemeleri Çin’in gönderdiği son kargo ile 166 tona ulaştı. Çin’in Karakas’taki büyükelçisi Baorong Li de yaptığı açıklamada, ülkesinin Venezuela’nın istikrarına izin veren ittifakları birleştirmek için kararlı olduğunun altını çizdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...