Rusya bu imzadan rahatsız oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya bu imzadan rahatsız oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Polonya'da askeri mevcudiyetini arttırma kararı ile ilgili olarak, "Rus ordusunun büyük bir dikkatle bu mesaj ve bilgileri analiz ettiğinden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Peskov, gazetecilerin ABD Başkanı Donald Trump'ın Polonya  Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD'nin Polonya'da askeri gücünü arttıracak  anlaşma imzalaması hususundaki sorusunu cevaplandırdı.

Rus ordusunun konuyu yakından takip ettiğine dikkati çeken Peskov,  "Rus ordusunun büyük bir dikkatle bu mesaj ve bilgileri analiz ettiğinden  kimsenin şüphesi olmasın. Rus Ordusu bunu, benzer adımların hiçbir şekilde  Rusya’nın güvenliğini tehdit etmemesi için yapıyor." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda,  ABD'nin bu ülkedeki asker sayısını artıracak yeni bir savunma anlaşması  imzalamıştı. Anlaşmaya göre, ABD Polonya’ya bin civarında ilave asker gönderecek.

NATO KARARDAN MEMNUN KALMIŞTIR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin Polonya'da askeri mevcudiyetini arttırma kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Bu, ABD'nin Avrupa güvenliğine olan kararlı bağlılığını ve  transatlantik bağların sağlamlığını ortaya koymaktadır." açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...