Yeni Zelanda'da tespit edilen 1 vaka, 7 günlük karantina ilan ettirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yeni Zelanda'da tespit edilen 1 vaka, 7 günlük karantina ilan ettirdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkenin en büyük kenti Auckland'de tespit edilen ve kaynağı belirlenemeyen 1 koronavirüs vakası nedeniyle kentte 7 günlük karantina ilan edildiğini duyurdu.

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele devam ediyor. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkenin en büyük kentti Auckland'de kaynağı bilinmeyen 1 koronavirüs vakası tespit edildiğini, bu nedenle Pazar gününden itibaren kentin 7 gün süreyle karantinaya alınacağını duyurdu. Ardern, ülkenin geri kalanında seviye 2 kısıtlamalarının uygulanacağını belirtti.

Öte yandan, yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip Auckland kenti, Şubat ayının ortasında 3 kişilik bir ailede koronavirüsün İngiliz mutasyonunun tespit edilmesinin ardından 3 günlüğüne karantinaya alınmıştı.

Ülkede koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 2372'ye yükselirken, 26 ölüm kaydedildi. Toplam 2280 virüsü yenerek iyileşirken, aktif vaka sayısı 66 olarak açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...