Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp kapakçığı problemli bebek inekten alınan doku ve metal çerçeve nakliyle kurtuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kalp kapakçığı problemli bebek inekten alınan doku ve metal çerçeve nakliyle kurtuldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere'de kalp kapakçıklarından birinde problem tespit edilen bebek, inekten alınan kalp kapakçığına metal bir çerçeve yerleştirilerek kurtarıldı.

İngiltere’de 13 haftalık Florence Fox’un, daha 9 haftalıkken kalp kapakçıklarından birinde problem tespit edildi. Karışık mitral kapak hastalığı, tedavi edilmezse küçük çocuklarda ölüme yol açıyor. Evelina Londra Çocuk Hastanesi’ndeki doktorlar, kapakçık ameliyatı için bebeğin biraz büyümesini ve kuvvetlenmesini bekliyordu. Bebeğin durumunun hızla kötüleşmesi üzerine doktorlar acil müdahalede bulundu.

KALBİNE METAL ÇERÇEVE TAKILDI

Daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde, cerrahlar genellikle kalbin sol tarafında bulunan kırılgan kapağı onarmaya çalışırlar. Bu mümkün olmadığında kapakçığı metal bir kapakla değiştirmek de mümkündür ancak bunlar bebekler için çok büyük gelebiliyor ve ameliyatlar genelde ölümle neticeleniyor. Bu durumu göz önüne alan cerrahlar, ineğin kalp kapakçığından alınan dokuları metal bir çerçeveye yerleştirdi ve hastaya nakletti. Pediatrik kardiyoloji uzmanı Dr. Aaron Bell, prosedürün son iki yılda geliştirildiğini söyledi. Bell, şimdiye kadar  operasyonu uyguladıkları en küçük hastalarının Florence olduğunu ifade etti. Bebeğin sağlığı ameliyat sonrasında iyiye gidiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...