Çekya evlerde ısınmayı kısıtlamayı planlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çekya evlerde ısınmayı kısıtlamayı planlıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sıkela, doğalgaz kıtlığı yaşanması durumunda ülkenin önemli sanayi sektörlerinin işleyişini sürdürmek için evlerin ısıtılmasına yönelik enerji arzının sınırlandırılacağını söyledi. Bakanlık ayrıca enerji krizi ile mücadele etmede ev başına 204 euro finansal yardım yapmayı da planlıyor

Rusya-Ukrayna savaşı sonra AB ülkelerinde baş gösteren enerji krizi ile ilgili tasarruf planları yapılıyor. Bakan Sıkela, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, ülkede olası bir doğalgaz kıtlığı nedeniyle acil durum ilan edilmesi durumunda bakanlığın ısınma kurallarına ilişkin yeni bir yönetmelik hazırladığını ifade etti.

Söz konusu yönetmelik doğrultusunda kamu binalarının daha az ısıtılacağını kaydeden Sıkela, evlerin ise 20'den 18 dereceye, banyoların ise 24'ten 19 dereceye düşürüleceğini söyledi.

Sıkela, "Bunu (hanelerin ısıtılmasına yönelik kesintiyi), endüstrinin önemli unsurlarını çalışır durumda tutmaya çalışmak amacıyla yapmak istiyoruz." dedi.

EVLERE FİNANSAL YARDIM DA PLANLAR ARASINDA

Bakanlık ayrıca artan enerji fiyatları nedeniyle ev başına 204 euro finansal yardım yapılmasının da planlandığını bildirdi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...