Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çinli yazarlardan Apple'a telif hakkı davası

Çinli yazarlardan Apple'a telif hakkı davası
Başlık ResmiKraliyet ailesi Noel törenine katildi

Çin'in başkentinde bir mahkeme dokuz Çinli yazarın Apple'a açtığı 11,91 milyon yüenlik (yaklaşık 3,5 milyon TL) telif hakkı davasını kabul etti.

Kaydet
|
Ulusal basındaki haberlerde, yazarların, "Apple Store'da" kitaplarının yasa dışı olarak indirildiğini savunduğu kaydedildi.
Yazar Haklarını Koruma Birliğinden Bey Cıçıng, Şanghay Sabah Postası gazetesine yaptığı açıklamada, "Apple'ın ülkedeki en büyük yasa dışı kitap yüklemesinin yapıldığı ve yasa dışı olarak satıldığı internet şirketi" olduğunu savundu.
Bu durumu "tamamen hırsızlık" olarak nitelendiren Bey, yazarlar birliğinin Apple'a Çin kanunlara uyarak Apple Store'da satılan kitapların telif sertifikalarını sağlamasını gerektiğini belirttiklerini ancak Apple'ın bunu kabul etmediğini öne sürdü.
Bey, Çin'de 20 milyon insanın Apple Store üzerinden Apple ürünlerini kullandığını kaydederek, bu insanların çoğunun Apple'ın "kitapların yasa dışı kopyalarının satıldığı bir platform" olduğunu bilmediğini iddia etti.
Apple'ın yasal kitap piyasasını etkilediğini söyleyen Bey, kitapların yasa dışı kopyalarının Apple Store'dan milyonlarca kez indirildiğini ve bunun yazarlara milyonlarca dolara mal olduğunu savundu.
Çin'in ünlü yazarları Han Han, Li Çıngpıng ve Murong Şüecun'un da aralarında bulunduğu 9 yazar Apple'ı yasa dışı olarak 37 eseri satmakla suçluyor.
Çin'in en büyük arama motoru "Baidu", bu tür protestolar nedeniyle 2 milyon 800 bin izin verilmemiş edebi eseri silmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.