İnsan neslinin geleceği tehlikede! 800 milyonu aşkın kişi açlık çekiyor

- Güncelleme:
İnsan neslinin geleceği tehlikede! 800 milyonu aşkın kişi açlık çekiyor

Dünya Haberleri

Dünyada açlık çekenlerin sayısı son bir yılda 46 milyon arttı. Yaklaşık 45 milyon çocuk, yetersiz beslenme ile karşı karşıya. Raporlar, Türkiye’nin de yüzde 18’inin yeterli beslenemediğini gösteriyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bugün, Dünya Gıda Günü. Veriler dünya genelinde milyonlarca insanın sağlıklı beslenme için yeterli ekonomik imkânlara sahip olmadığını, bu sebeple de gıda güvencesizliği ve kötü beslenme riski yaşadıklarını gösteriyor. İklim krizi, savaş, pandemi dünyada gıda fiyatlarını yükseltirken, beraberinde açlık krizini de getirdi.

İnsan neslinin geleceği tehlikede! 800 milyonu aşkın kişi açlık çekiyor

Birleşmiş Milletlerin (BM) raporuna göre dünyada açlık çekenlerin sayısı son bir yılda 46 milyon artarak 828 milyona ulaştı. Yine 2021 verilerine göre dünyada yaklaşık 2,3 milyar insan gıda güvensizliğiyle karşı karşıya. Yaklaşık 45 milyon çocuk aşırı derecede yetersiz beslenmeye maruz kalırken, 149 milyonu ise buna bağlı büyüme geriliği yaşıyor.

TÜRKİYE'DE ORAN YÜZDE 18

Tarım Uzmanı Mine Ataman, BM Dünya Gıda Programı’nın küresel açlık raporuna göre Türkiye’nin yüzde 18’inin yeterli beslenemediğini söyledi. Özellikle çocuklarda yetersiz beslenmenin bedensel gelişimin yanı sıra okul başarısını da etkilediğini bildiren Mine Ataman “Yapılan araştırmaya göre; yetersiz beslenen çocukların birkaç kelimelik cümleleri okurken hata yapma oranı, sağlıklı beslenen çocuklara göre yüzde 19 daha yüksek. Bu durum ileride iyi bir meslek sahibi olma ihtimallerini de azaltıyor. Çocukların sağlıklı beslenmesi sorununa sadece doymak olarak bakmak yetmez. Çocukların sağlıklı beslenme problemi ivedi çözülmek zorunda. Dezavantajlı mahallelerdeki okullarda çocuk beslenmesinin en önemli parçası süt, peynir, yumurta günde bir defa paylaşılmalı. Çocuklarda yetersiz beslenme, milli bir güvenlik meselesi olarak görülüp çözülmeli” dedi. 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...