Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İran'dan ABD'ye tepki

İran'dan ABD'ye tepki
Fotoğraf Başlığı Iran'dan ABD'ye tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD'nin İran'a uyguladığı son ambargo, bu ülkenin Cenevre anlaşmasındaki verdiği sözlerle uyuşmamaktadır

Kaydet
a- | +A
İran, ABD Hazine Bakanlığı tarafından ülkesine yönelik açıklanan yeni uygulamayı "yaptırım" olarak değerlendirerek tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, basına yaptığı açıklamada, "ABD'nin İran'a uyguladığı son ambargo, bu ülkenin Cenevre anlaşmasındaki verdiği sözlerle uyuşmamaktadır. Bu ambargo, tamamen siyasi ve ABD'nin iç siyasetine yönelik propagandadır" ifadelerini kullandı.
Bu tür uygulamaların ülkesini etkilemeyeceğini öne süren Afham, "5+1 ülkeleriyle yürütülen nükleer müzakereler, 15 Ocak'ta Avusturya'nın Cenevre kentinde dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde devam edecektir" diye konuştu.
Öte yandan, bazı medya organlarında yer alan, "CIA adına casusluk yaptığı" iddiasıyla İran'da tutuklanarak idam cezasına çarptırılan Emir Mirzayi Hikmeti'nin, Amerika'daki İranlı tutuklularla takas edileceğine ilişkin haberlere yönelik soruya Afham, "Bu konuda bize ulaşmış herhangi bir talep bulunmamaktadır. Bazı haber ajanslarında geçtiği üzere ABD makamları da bu konunun doğru olmadığını açıklamıştır" şeklinde cevap verdi.
ABD Hazine Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, "İran devletine yardım etmek, dolar transferinde bulunmak ve insan hakları ihlallerini desteklemek" iddiasıyla 6'sı İranlı, 1'i Afganistanlı 7 kişi ve iki şirkete ambargo uygulanacağını duyurmuş, bu kararın nükleer müzakereler sürecinde yeni bir ambargo olmadığı, var olanın yaptırımların uygulanması niteliğinde olduğu savunulmuştu.


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.