İsrail'den Birleşmiş Milletler binasına saldırı! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'den Birleşmiş Milletler binasına saldırı! Ölü ve yaralılar var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Han Yunus kentinde on binden fazla sivilin sığındığı Birleşmiş Milletler binasını vurdu. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki zulmünü sürdürüyor. Bölgede 25 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, binlerce kişi ise yaralandı. Bilanço her geçen gün artarken, işgalci İsrail ise kadın-çocuk ayırt etmeden sivilleri hedef almaya devam ediyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİNASINI HEDEF ALDI

Son olarak İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde on binden fazla sivilin sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait eğitim merkezini hedef aldı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi ise yaralandı.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, on binden fazla Filistinlinin sığındığı eğitim merkezinin vurulduğunu aktardı.

"BİNALARDA YANGIN ÇIKTI, BÜYÜK KAYIP VAR"

White, "Gazze Han Yunus'ta çatışmalar tırmanıyor. Yerinden edilmiş on binden fazla kişinin sığındığı eğitim merkezi az önce vuruldu, binalarda yangın çıktı. Büyük kayıp var. Eğitim merkezine giriş çıkışlar 2 gün boyunca engellendi, insanlar mahsur kaldı" ifadesini kullandı.

White'ın açıklamasında, saldırının kim tarafından yapıldığına değinilmemesi ise dikkati çekti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...