Lukaşenko, Wagner'in Belarus'tan çekilmesi talebine cevap verdi: Aptalca

Düzenleyen: / Kaynak: Euronews
- Güncelleme:
Lukaşenko, Wagner'in Belarus'tan çekilmesi talebine cevap verdi: Aptalca

DÜNYA Haberleri  / Euronews

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, komşu ülkelerden gelen Wagner güçlerinin Belarus'tan çekilmesine yönelik isteklerin "temelsiz ve aptalca" olduğunu söyledi. Lukaşenko, yabancı birlikler NATO üyesi olan Polonya ve Baltık ülkelerinde konuşlandığı sürece Wagner'in Belarus'taki varlığına karşı çıkmanın anlamsız olduğunu ifade etti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Yevgeni Prigojin’in şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybetmesinden sonra yoğun bir şekilde dile getirilen Wagner’in çekilmesine yönelik taleplere tepki gösterdi. Lukaşenko, Polonya ve Baltık ülkelerinin Rusya'nın Wagner paralı asker grubunun Belarus'tan çekilmesi yönündeki isteklerinin "temelsiz ve aptalca" olduğunu söyledi.

Belarus devlet haber ajansı BELTA'nın bildirdiğine göre, Lukaşenko, yabancı birlikler NATO üyesi olan Polonya ve Baltık ülkelerinde konuşlandığı sürece Wagner'in Belarus'taki varlığına karşı çıkmanın anlamsız olduğunu ifade etti.

Paralı asker grubu Wagner'in haziran ayında Rus ordusuna karşı başlattığı kısa isyanı sona erdirmek için Lukaşenko aracılık etmiş ve bir anlaşma sonucu Wagner savaşçılarından bazıları Belarus'a konuşlandırılmıştı. Belarus, temmuz ayı sonlarında Wagner üyelerinin özel kuvvetlerini Polonya sınırından sadece birkaç km uzaktaki askeri bir alanda eğitmeye başladığını söyledi.

Polonya ve komşuları, Wagner'in Belarus'taki varlığını bir güvenlik tehdidi olarak görüyor. Bu nedenle Varşova, kendi birliklerinin bir kısmını doğuya, Belarus sınırına doğru kaydırdı.

WAGNER GRUBU

Lukaşenko, ordusunun tecrübeli Wagner askerleri tarafından eğitilmesinden fayda sağlayacağını düşünüyor.

Wagner birlikleri Ukrayna savaşının en sert muharebelerinden bazılarında yer aldı ve aylar süren çatışmaların ardından Bakhmut şehrini ele geçirdi. Şu an dünyada gerçek savaş şartları görmüş, bu kadar fazla tecrübe sahibi çok az askeri organizasyon bulunuyor.

Bu grubun üyeleri muhtemelen savaştan sonra da pek çok ülkede ve yerde tecrübeleri ve bağlantıları ile kullanılmaya devam edilecekler.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Euronews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...