Putin’in en çok istediği şehir! Mariupol neden önemli?

Putin’in en çok istediği şehir!  Mariupol neden önemli?

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'ya yönelik Rusya'nın saldırıları pek çok kentte büyük tahribata yol açtı. Ama en fazla yıkımın yaşandığı yerlerden biri hiç şüphesiz Mariupol kenti oldu. Kentin saldırılardan önceki ve sonraki halinin görüntüleri yaşanan hasarın boyutunu gözler önüne serdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları şiddetini arttırarak devam ediyor. Rus ordusu ilerleyişini sürdürürken pek çok kentte büyük yıkımlar meydana geldi. En fazla tahribatın yaşandığı yer hiç şüphesiz Mariupol kenti oldu. Şehrin saldırılardan önceki görüntüleri bombaların yerle bir ettiği şehirdeki hasarın ciddiyetini gözler önüne serdi.

Putin’in en çok istediği şehir!  Mariupol neden önemli?

MARİUPOL NEDEN ÖNEMLİ?

Karadeniz’e Ukrayna’nın açılan önemli kapılarından biri olan Mariupol en ağır Rus saldırılarına maruz kaldı. Rus güçlerinin saldırılarını yoğunlaştırdığı kent coğrafi konumuyla hem stratejik hem de ekonomik önem taşıyor. Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk şehirleri ile kara yoluyla bağlanan Mariupoli, aynı zaman da önemli bir sanayi merkezi olarak ülkeye ciddi bir gelir kaynağı sağlıyor.

Putin’in en çok istediği şehir!  Mariupol neden önemli?

CENAZELER SOKAK LAMBASININ ALTINA GÖMÜLÜYOR

Rus ordusunun 24 Şubat’tan başlayan askeri harekattan itibaren var gücüyle saldırdığı Mariupol’de Azak Denizi’nin en büyük ve donanımlı limanı bulunuyor. Rusya için stratejik önem taşıyan ve saldırıların hedefinde olan kentten binlerce insan tahliye edilirken Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko tarafından yapılan açıklamaya göre Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaştığı kaydedildi.  Andryushchenko yaptığı açıklamada, mezarlıkların Rus güçlerinin elinde olduğu için cenazelerinin sokak lambası ve bahçelere gömüldüğü bildirilmişti.

Putin’in en çok istediği şehir!  Mariupol neden önemli?

DEV BİR ENKAZA DÖNÜŞTÜ

Kentin havadan çekilen görüntülerinde Mariupol’un Rus saldırıları öncesi ve sonrasındaki görüntüleri karşılaştırıldığında kentin adeta dev bir enkaza dönüştüğü göze çarpıyor. Kentteki kayıp ile ilgili henüz net bir sayı verilemezken şehirde su ve elektriklerin kesik olduğu ve hizmet vermediği biliniyor.

Putin’in en çok istediği şehir!  Mariupol neden önemli?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...