Susam Sokağı tema parkına ırkçılık suçlamasıyla 25 milyon dolarlık dava

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Susam Sokağı tema parkına ırkçılık suçlamasıyla 25 milyon dolarlık dava

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD’de bir eğlence parkında görevlilerin herkesle ilgilenirken siyahi çocukları pas geçmesi tepki çekmişti. Tema parkına ırkçılık suçlamasıyla 25 milyon dolarlık dava açılırken çocukların babası Quinton Burns, “Görüntülere her bakışımda ağlıyorum” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Philadelphia şehrinde Susam Sokağı tema parkındaki bir etkinlikte ünlü çocuk programındaki karakterlerin kıyafetine bürünmüş kişilerin, herkesle ilgilenirken siyahi çocukları pas geçtiği görüntüleri yayımlanmış, görüntü büyük tepkilere yol açmıştı.

IRKÇILIK SUÇLAMASIYLA 25 MİLYON DOLARLIK DAVA

Baltimore’da yaşayan Quinton Burns, 18 Haziran’daki buluşma ve karşılama sırasında kendisi, kızı Kennedi Burns ve diğer siyahileri görmezden geldiği iddiasıyla Sesame Place (Susam Yeri) isimli park yöneticileri hakkında ırkçılık suçlamasıyla 25 milyon dolarlık dava açtı.

“ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARI GÖRMEDİ”

Basın toplantısı düzenleyen Burns, "Görüntülere her bakışımda ağlıyorum" dedi. Avukatı, kızların olay sebebiyle psikolojilerinin bozulduğunu, tedavi masraflarının tazmin edilmesi gerektiğini ifade etti. Sesame Place olay sebebiyle özür diledi ve çalışanlarının çocukları görmediğini iddia etti. Avukatlar ise bunun istisnai bir vaka olmadığını, en az 30 ailenin benzeri görüntülerle kendilerine başvurduğunu bildirdiler.

Susam Sokağı tema parkına ırkçılık suçlamasıyla 25 milyon dolarlık dava

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...