Zelenskiy’i öldürmek için suikast timi toplayan şahıs yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Zelenskiy’i öldürmek için suikast timi toplayan şahıs yakalandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’ suikast düzenlemek için Rus istihbaratı tarafından görevlendirilen bir kişi suikast malzemeleriyle ele geçirildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Rusya’nın hedefinde olmaya devam ediyor. Ukrayna basınında yer alan habere göre Kiev’de Başkanlık Ofisi’nde direnişi yöneten Zelenskiy’e suikast düzenlenmesi için Rus istihbaratı harekete geçti.

Zelenskiy’i öldürmek için suikast timi toplayan şahıs yakalandı

SUİKAST SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ

Ukraynalı Gazeteci Vitaly Glagola tarafından duyurulan bilgiye göre, Ujgorod kentinde Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) bağlı suikast ve keşif grubunun bir üyesi Ukrayna istihbaratı tarafından takibe alındı. Ukrayna İstihabaratı tarafından kıskıvrak yakalanan şahsın dairesin yapılan aramada çok sayıda suikast silahı ele geçirildi.

Zelenskiy’i öldürmek için suikast timi toplayan şahıs yakalandı

SUİKAST TİMİ KURMAYA HAZIRLANIYORDU

Aralarında keskin nişancı dürbünlü ve susturucu takılı uzun namlulu bir tüfek, susturuculu bir kalaşnikof ve bir tatar yayı (arbalet) dahil olmak üzere çok sayıda çok sayıda silah susturucusu ile birçok el bombası ve çeşitli çaplarda çok sayıda mermi ve mühimmat bulundu. Ukrayna basınına göre yakalanan şahsın ilk amacının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e suikast düzenlemek, ikinci amacının ise Kiev’deki bazı önemli kamu alanlarına saldırı yapmak için 25 kişilik bir tim kurmaya çalıştığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...