SEPIP 2015, 12-13 Kasım'da İstanbul'da

/ Kaynak: AA
SEPIP 2015, 12-13 Kasım'da İstanbul'da

Ekonomi Haberleri  / AA

SEPIP, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Akıllı İktisadi Planlama ve Sanayi Politikaları Konferansı'nın (SEPIP) ikincisi 12-13 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek.
İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, SEPIP 2015, Singapur Ulusal Üniversitesi, Ritsumeikan Asya Pasifik Üniversitesi ve Parma Üniversitesi iş birliğiyle, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


İktisadi kalkınma ve rekabet gücünün artırılmasını hedefleyen sanayi politikaları ve iktisadi planlama konularındaki akademik çalışmaların ve karar alıcıların tecrübelerinin paylaşıldığı bir platform olarak tasarlanan SEPIP 2015'e; Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), ve Albaraka Türk destek veriyor.


İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne bağlı, Prof. Dr. Murat Yülek başkanlığındaki Sanayi Politikaları ve Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen konferansın ilki 4 Haziran 2014 tarihinde düzenlenmişti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı SEPIP 2014 akademisyenler, araştırmacılar ve karar alıcılar tarafından yoğun ilgi görmüştü.


Dünyanın önde gelen iktisatçıları katılacak
SEPIP 2015'e konuşmacı olarak katılacaklar arasında çeşitli ülkelerden eski ekonomi bakanları da dahil olmak üzere karar alıcılar, kitapları dünyada en çok satanlar listesine giren ve Türkçe'ye de çevrilen "Sanayileşmenin Gizli Tarihi" kitabının yazarı Cambridge Üniversitesi ekonomistlerinden Ha Joon Chang, International Handbook on Industrial Policy kitabının editörlerinden ve İtalya Ferrare Üniversitesi'nden Sandrine Labory, Avusturya Ekonomik Araştırmalar Enstitüsünden Michael Peneder, Asya Pasifik Üniversitesi'nden Kaoru Natsuda, Asya Kalkınma Bankası'ndan Donghyun Park, San Martin Ulusal Üniversitesi'nden Gabriel Bezchinsky ve Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Erdoğdu gibi alanlarında dünyanın önde gelen iktisatçıları yer alacak.
Davetli konuşmacıların yanı sıra konferansta sunulmak üzere farklı ülkelerden 50'ye yakın akademisyen; sanayi politikaları, iktisadi planlama, büyüme ve kalkınma politikaları, sürdürülebilir büyüme, rekabetçilik ve orta gelir tuzağı konularında tebliğ gönderdi.
İktisadi planlama ve sanayi politikaları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında önemli rol oynuyor. Konferans programına ve konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.sepip.org" adresinden ulaşılabiliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...