Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Borsa İstanbul'dan hareketli hisseler Sasa ve Hektaş için tedbir kararı

Borsa İstanbul'dan hareketli hisseler Sasa ve Hektaş için tedbir kararı
Fotoğraf Başlığı Borsa Istanbul'dan hareketli hisseler Sasa ve Hektas için tedbir karari

Borsa İstanbul yönetimi hızlı yükselişleri ile kamuoyunda tartışmalara neden olan Sasa ve Hektaş için harekete geçti. Yönetim, iki hisse için tedbir kararı aldı. Tedbir süresi 1 ay olarak belirlendi.

Kaydet
a- | +A

Borsada son dönemin en hareketli hisselerinden olan Sasa ve Hektaş için kısıtlama kararı geldi. Açığa satış ve kredili işlem yasağının da yer aldığı tedbirler 20 Ocak'a kadar uygulanacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada Sasa Polyester ve Hektaş hisselerinde 20 Ocak 2023 tarihine kadar; "açığa satış ve kredili işlem yasağı", "brüt takas" ve "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" tedbirleri uygulanacak.

KAP'TAN DUYURU

KAP'a yer alan açıklamaya göre; Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) ve Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS.E) paylarında 23 Aralık 2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.