Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurmuştu… Emeklilere özel indirim yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurmuştu… Emeklilere özel indirim yolda

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emeklilere yönelik yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. En son olarak emekli maşalarına gelen ilave zam milyonlarca kişiyi memnun etmişti. Daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yılı "Emekliler Yılı" olarak ilan etmişti. Erdoğan’ın açıklamaları sonrası emeklilere yönelik birçok hizmette öncelik, ayrıcalık, indirim gibi imkanlar sağlanacak. Detaylar belli oldu.

Yerel seçimlere doğru gidilirken emeklilere yönelik özel çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha öncesinde bu yılı ‘Emeklilere yılı’ olacağını duyurmasının ardından bakanlık harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca TBMM'ye sunulan bilgi notunda, emekliye öncelik ve ayrıcalık tanıyan projeler hayata geçirilecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI! BEKLENEN HABER GELDİ 

Bakanlık tarafından yapılan planlamada, emeklilere yönelik ekonomik ve sosyal destek hizmetlerinin, refah düzeylerini artırıcı ve sosyal devlet anlayışını hissettirici olumlu düzenlemelerin devreye sokulması planlanıyor. 

2024 yılı tam anlamıyla ‘Emeklilik yılı’ olurken yeni proje ve adımlar hayata geçirilmiş olacak. Proje kapsamında emeklilere ayrıcalıklar ve bazı sosyal haklar tanınacak. Sağlık, eğitim, kültür ve daha birçok alanda emeklilere avantaj sağlayacak yeni hizmetler sunulacak.

EMEKLİLERE ÖZEL AVANTAJLAR GELİYOR 

Emeklilere özel yapılan projeler ile yaşam kalitesi artırılacak. Sağlık, sosyal, ulaşım ve sosyal imkanlarda daha yüksek verim alınması sağlanacak. 
Emeklilerin görüş ve taleplerine önem verilerek karar alma süreçlerine dahil edecek projeler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurmuştu… Emeklilere özel indirim yolda

İNDİRİM VE ÖN HAK ELDE EDECEKLER 

Aynı zamanda hem kamu bankaları hem de özel bankalarda emekliye yönelik yeni adımlar atılacak. Bu adımlar promosyon ve bazı indirimler olarak verilecek.

Emeklilere sunulacak sosyal aktivite imkanları kişilerin emeklilik dönemlerini daha aktif, sağlıklı ve sosyal bir şekilde sürdürmelerine katkı getirecek. Emeklilerin topluma katılma hakkı çerçevesinde "emekli buluşmaları" gerçekleştirilerek, emekliler arasında sosyal etkileşim ve sosyal bir ağ oluşturulması sağlanacak. Emekli buluşmalarına çalışma yaşamındaki gençlerin katılımı sağlanarak emeklilerin tecrübe aktarımlarında bulunmasına vesile olunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat duyurmuştu… Emeklilere özel indirim yolda

DANIŞMAN SAĞLANACAK 

Farklı meslek grubundaki emeklilerin yaşam boyu kariyer anlayışı ile mesleki bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri dijital bir platform oluşturulacak. Bu platformdan meslek seçme aşamasında olan ve mesleğe yeni başlayan gençlerin yararlanması, emeklilerin deneyimlerini paylaşmasına imkan verilmesi hedefleniyor.

Ülkenin farklı bölgelerinde kaybolmaya yüz tutmuş zanaatların yaşatılması ve bunların gelecek nesillere aktarılması için öğretmeye yönelik organizasyon ve programlar düzenlenecek. Gençlerin bu zanaatları yaşatabilmeleri için desteklenmesi de sağlanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah26 Ocak 2024 15:27

Olasılığı yüksek ama yeterli değil...

Sonraki Haber Yükleniyor...