Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

EPDK 12 yeni lisans verdi

EPDK 12 yeni lisans verdi
Başlık ResmiEPDK 12 yeni lisans verdi

EPDK petrol piyasasında 3, elektrik piyasasında 8, doğal gaz piyasasında 1 lisansı onayladı

Kaydet
|
nerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) petrol piyasasında 3, elektrik piyasasında 8, doğal gaz piyasasında 1 lisansa onay verdi.
Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, elektrik piyasasında 8 lisans, petrol piyasasında ise 5 lisans iptal edildi, 2 lisans ise tekrar yürürlüğe girdi.


Elektrik Piyasasında Gürleyen Enerji Üretim Pazarlama Anonim Şirketi ve Murat Kaan Elektrik Üretim Anonim Şirketi üretim lisansları tekrar yürürlük kazandı. Bu piyasada 8 şirkete lisansın 5'i üretim lisansı olurken, biri otoprodüktör lisansı, ikisi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Dağıtım lisansı oldu. Aynı piyasada iptal edilen 8 şirketin lisansı ise 7'si üretim lisansı olurken, bir tanesi otoprodüktör lisansı oldu.


Doğal Gaz Piyasasında Atlas Petrol Gaz İthalat İhracat ve Pazarlama Ticaret Anonim Şirket 30 yıllık doğal gaz depolama lisansına sahip oldu.


Petrol Piyasasında Sfs Petrokimya Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Dew Petrol Anonim Şirketleri 10'ar yıl, Pluspet Petrol Anonim Şirketi is 15 yıl süreli lisans aldı.


Söz konusu piyasada 5 lisans ise iptal edildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.