Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ticaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor

Ticaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor
Başlık ResmiTicaret savasi basladi! Avrupa Birligi'nden ABD'ye misilleme geliyor

Avrupa Birliği (AB), ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği yüzde 25 gümrük vergisine misilleme yapmaya hazırlanıyor. ABD'ye sert karşılık vereceklerini söyleyen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "AB'ye yönelik haksız tarifeler cevapsız kalmayacak." dedi.

Kaydet
|

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlenen bir törende çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 25 oranında gümrük vergisi uygulanmasını öngören başkanlık kararnamelerini imzaladı. Söz konusu düzenleme 4 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Trump, "İstisnasız tüm alüminyum ve çelik ürünlerine yüzde 25 oranında gümrük vergisi getiriyoruz. Bu büyük bir olay. Amerika'yı yeniden zenginleştirmenin başlangıcı" dedi.

Ticaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor - 1. Resim
Başlık ResmiTicaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor - 1. Resim

AB'DEN MİSİLLEME KARARI 

ABD'nin vergi kararı sonrası Avrupa Birliği'nden (AB) dikkat çeken bir açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD'ye misilleme yapacaklarını söyledi. 

Ticaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor - 2. Resim
Başlık ResmiTicaret savaşı başladı! Avrupa Birliği'nden ABD'ye misilleme geliyor - 2. Resim

"SERT VE ORANTILI ÖNLEMLER ALINACAK"

Von der Leyen, ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 25 gümrük vergisi uygulama kararının ardından yazılı açıklamada bulundu.

ABD'nin Avrupa çelik ve alüminyum ihracatına tarife koyma kararından derin üzüntü duyduğunu dile getiren von der Leyen, tarifelerin vergi anlamına geldiğini ve bunun da işletmelerle birlikte tüketicileri olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Von der Leyen, "AB'ye yönelik haksız tarifeler cevapsız kalmayacak. Haksız tarifelere karşı sert ve orantılı karşı önlemler alınacak." ifadesini kullandı.

AB'nin ekonomik çıkarlarını korumak için harekete geçeceğine işaret eden von der Leyen, Avrupa'daki çalışanları, işletmeleri ve tüketicileri koruyacaklarına vurgu yaptı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.