Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Avcı: Hedefimiz Dünya Kupası
Futbol

Avcı: Hedefimiz Dünya Kupası

Son Güncelleme: 30 Aralık, 2011 - 19:26
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
 Avcı: Hedefimiz Dünya Kupası
Fotoğraf Başlığı Kraliyet ailesi Noel törenine katildi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı, "Hep birlikte bir enerji oluşturarak Dünya Kupası'nda olmak birinci hedefimiz" dedi.

Kaydet
a- | +A
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası grup elemelerinden birinci olarak çıkmayı öncelikli hedef olarak önlerine koyduklarını söyledi.
İstanbul Üniversitesi Eğitim ve Spor Kulübü tarafından 2011 yılının en başarılı teknik adamı seçilen Avcı, İktisat Fakültesi'nde gerçekleştirilen panelde öğrencilerin sorularını cevapladı.
Avcı, gruplar sonrası turnuvalara gitmek için play-off oynamanın hedef olarak gösterildiği gibi, birinciliğin de hedef olabileceğini ifade etti.
Dünya Kupası elemelerinde fikstürü kendisinin çektiğine dikkati çeken teknik direktör Avcı, "İlk maçta Hollanda ile deplasmanda oynayacağız. Birincilik ulaşılabilir bir hedef. Şimdi bir eşik daha atlayacağız. Dünya Kupası'na direkt gitmek gibi bir duygu ve düşüncem var. Buna inanıyorum" dedi.
Dünya Kupası grup elemelerinde rakiplerin belli olduğunu hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Hollanda dünya sıralamasında 2 veya 3. sırada yer alıyor. Biz ise 28. sıralardayız. Herkes play-off'u hedef olarak söyledi. Bundan önceki Avrupa ve Dünya şampiyonalarında play-off oynayarak gittik. Artık ülke olarak bir eşik atlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Hedefimiz herkesin enerjisini kullanarak birinci olarak çıkmak. Bunun için grup enerjisi gerekiyor. İnsanların milli maçlarımıza tek bir renkle ve tek bayrakla gelmesi gerekiyor. Enerjiyi hep birlikte oluşturarak Dünya Kupası'nda olmak tabii ki öncelikli hedefimiz" diye konuştu.

-"Önümüzdeki senelerin çalışmalarını yapıyoruz"-

Avdullah Avcı, 16 Kasım 2011 tarihinde göreve başladıklarını hatırlatarak, gelecek yıllara yönelik çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Bu yılın son gününe kadar Türk futbolunun yapılanması ve önümüzdeki yıllarda neler yapılabileceği konusunda çalışmaları anlatan Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle eğitim ve sağlıkla ilgili projelerde yer almak istiyorum. 75 milyon nüfuslu ülkeyiz. Çok yetenekli toplumuz. Şu ana dek temel olarak neye ihtiyacımız olduğunu masaya yatırdık. Daha önce genç milli takımlarda çalışmış biri olarak UEFA müfredatına göre antrenör eğitimine inanıyoruz. Bu eğitimin kalitesini ve standartlarını belli bir noktaya getirebiliriz. Tolunay Kafkas ile beraber çalışmalar yapıyoruz. Antrenör eğitimi için 13 bölge var. Bölge antrenör sayısını arttırmak gibi bir çalışmamız var. İspanya 45 milyon nüfuslu ve 19 bölgesi var. Biz de alanı genişletmeye çalışıyoruz."
Almanya'nın da kendileri için bir bölge olduğunu kaydeden A Milli Takım Teknik Direktörü Avcı, "Çoğunlukla Türk milli takımını tercih etmiş arkadaşlar var. Bizi tercih edenler var. Ağı biraz daha genişletip, Türk aileleriyle ve oyuncularla iletişimi sıcak tutup, Türk milli takıma buranın katkısını sürdüreceğiz. Başka ülkeleri tercih edenler olacaktır. Saygı duymamız gerekiyor" dedi.
Altyapı milli takımlarında eğitime önem vereceklerini anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle oyuncuların kişilik eğitimiyle ilgili çalışmalar olacak. Kulüp, antrenör ve ailelerle ilişkiye girecek üçgeni oluşturmaya çalışıyoruz. Kulüplerin altyapısıyla ilgili düşüncelerimiz var. Kişilik, antrenör ve futbol eğitimini bir arada çözecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Bunlar kısa vadede sonuç getirecek şeyler değil. Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar ve yönetim kurulu destek oluyor. Desteği arkamıza aldık. Türk futbolu ve geleceği için neler yapacağımız üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Avcı, bu kapsamda Riva'daki tesisleri sağlıklı bir hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, "Genç milli takımları oraya toplamak gibi düşüncemiz bulunuyor. Sporcu performans merkezini orada oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

-"Takım havasını oluşturacağız"-

Teknik direktör Avcı, millilerde takım havasını oluşturmanın temel düşüncelerinden biri olduğunu dile getirdi.
Takım ruhunu ve coşkusunu sahanın içinde ve dışında gösterecek şekilde çalışacaklarını kaydeden başarılı çalıştırıcı, "Mayıs ayında ligler bittikten sonra Avrupa'da 2 etaplı kamp yapacağız. Burada 5 hazırlık maçı bizim için test olabilecek bir dönem olacak. 29 Şubat'ta Slovakya ile yapacağımız maça zamanımız var. Takip ettiğimiz yeni oyuncular var. Daha önce beraber çalıştığımız, milli takımın oluşumunda beraber olduğum oyuncular var. Mayıs ayı bizim için çok önemli. Eylül öncesi rekabet ortamının olduğu bir takım yaratmaya çalışacağız" diye konuştu.
Türk toplumunun heyecanlı ve sabırsız olduğuna dikkati çeken Abdullah Avcı, "İstikrar ve sabır zaman gerektiren bir şey. Bunu uygulayacak başkanlar ve yöneticilerdir. Buna inandıklarında istikrarın önünü açacaklardır" dedi.

-"Kapımız herkese açık"-

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Tayfun Korkut'un da milli takım teknik heyetinde yer alacağını, bunun resmi açıklamasının yapılacağını ve Korkut'un donanımlı biri olduğunu dile getirdi.
Çalışmalar kapsamında 20 Ocak'ta Almanya'ya gideceğini kaydeden Avcı, "Almanya'daki oyuncularla hem takım düzeyinde, hem de altyapı ile ilgili farklı bir şey mi yapıyorlar ona bakacağım" dedi.
Kapılarının herkese açık olduğunu anlatan Abdullah Avcı, milli takıma daha önceki dönemlerde davet edilen Tuncay Şanlı ile ilgili soru üzerine, "Tuncay milli takıma önemli hizmetler vermiştir. Şu an oynamıyor. Oynadıktan sonra değerlendirmesini yapmak daha doğru olur" diye konuştu.
Teknik direktör Avcı, "Devşirme futbolcu düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Ufak yaş gruplarında böyle bir oyuncu yakalarsak ve Türk örf adetlerine uygun olursa düşünüyorum. Şu an ona uygun oyuncu profili gözükmüyor" diye yanıtladı.
Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz'in Makedonya milli takımına çağrıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Avcı, "A milli takımın beklenti içinde olduğu bir oyuncu. Kendisiyle iletişime geçtik. Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum" dedi.
Avcı, bir öğrencinin "Hakan Balta ve Servet'i milli takımda istemiyoruz" demesi sonrası, "2014'ü hedefliyoruz. Potansiyel oyuncular var. Tecrübeli oyunculardan doğru zamanda yararlanmak gerekecek. 2008'i yaşamış genç ve tecrübeli oyuncular var. Onlardan vazgeçemezsiniz" diye konuştu.
Avcı, "Ronaldo mu, Messi mi?" sorusuna ise "Takım oyuncusu anlamında Messi'yi beğeniyorum" diye yanıt verdi.
Galatasaray ve Milli Takımı'nın eski golcüsü Hakan Şükür modelinin dünya futbolunda her zaman geçerli olacağını kaydeden teknik direktör Avcı, buna benzer oyuncuya her zaman sahip olmayı umduğunu ifade etti.
Milli takımda görev alan Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Fatih Terim'in başarılı olmalarıyla diğer Türk antrenörlerin önünü açtığını vurgulayarak, "Bizim bundan sonraki adımlarımız istikrar yönünde olacak. Sürekliliği ve devamlılığı sağlamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

-Şike sorusu-

Abdullah Avcı'ya bir öğrenci İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başında olduğu dönemde İbrahim Akın ile İskender Alın ile ilgili bir durum hissedip hissetmediği de soruldu.
Buna futbolun içinde kalarak yanıt veren Avcı, "Bunları konuşmak doğru olmaz. Kupa finalini ilk defa oynuyorduk. Bir spor festivali gibi baktım. O gün Kayseri'de iki güzel kulüp müsabaka yapacaktı. Dostluk çerçevesinde güzel oyunlar olması istendi. Maç böyle oldu. Keyifli bir maç oldu'. Herkesin saygı gösterdiği bir maç oldu. Kulüp olarak örnekler sergiledik. Taraftarlarımız Beşiktaş'ı kupayı almaya giderken alkışladı. Takımımızı sahanın içinde tutup Beşiktaş'ı alkışlattık. Bunu konuşmak daha doğru olur" diye konuştu.

-Bozbaykuşlar yalnız bırakmadı-

A Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı'yı, panelde eski takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un taraftar grubu Bozbaykuşlar da yalnız bırakmadı.
Maçlardaki ilginç pankartlarıyla dikkat çeken Bozbaykuşlar, panelde de yine ilginç pankartlar açarak Avcı'yı güldürdüler.
"Bize amfi de deplasman", "Severek ayrıldık ona yanıyoruz", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Buraya da akbille geldik" pankartı açan taraftarlar, Avcı'ya desteklerini gösterdiler.
Bu arada, panel sonrası Avcı'ya bir plaket ve üstünde adının yazılı olduğu 53 numaralı bir mavi-beyaz forma hediye edildi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 30 Aralık, 2011 - 19:26
Haberle İlgili Daha Fazlası
Futbol
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Rüya Gibi neden yok, final mi yaptı? Dizinin akıbeti merak ediliyor
    Rüya Gibi dizisi neden yok?
    Kaydet
  • 2
    Kar altında hayat: Vatandaşlar evlerine tünellerden giriyor
    Kar altında hayat: Vatandaşlar evlerine tünellerde...
    Kaydet
  • 3
    Erdoğan'dan emekli aylığı açıklaması! Eleştirilere dolar hesabıyla cevap verdi
    Erdoğan'dan emekli aylığı açıklaması! Eleştirilere...
    Kaydet
  • 4
    Altın ve gümüşte tarihi eşik! “Bu zirve değil, yeni dönem başlıyor”
    Altın ve gümüşte tarihi eşik!
    Kaydet
  • 5
    Üniversiteyi bitirdi, köy hayatını seçti! Hollanda’dan gelip Yörük kızı Ayşe’yi izliyorlar
    Hollanda’dan gelip yörük kızı Ayşe Erden’i izliyor...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Küstahça saldırının hesabı sorulacaktır!..
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Türkiye’ye ihanet edenler hesapsız mı kalacak?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er İktidarın karnesi
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Örgütler kullanılıyor, devletler ise anlaşıyor...
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Suriye’den Irak’a: Tasfiyenin artçı sarsıntıları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar! O anlar kamerada
    Ölü domuzu aracın arkasında taşıdılar! O anlar kamerada
    Kaydet
  • Beylikdüzü'nde pes dedirten görüntüler! Çocuklarını dilendiren kadından kendisini uyaran vatandaşa şok tehdit
    Beylikdüzü'nde pes dedirten görüntüler! Çocuklarını dilendiren kadından kendisini uyaran vatandaşa şok tehdit
    Kaydet
  • Putin balina kullandı, ABD yarasa bombası geliştirdi! İngiliz basını gizli savaşı ifşa etti
    Putin balina kullandı, ABD yarasa bombası geliştirdi! İngiliz basını gizli savaşı ifşa etti
    Kaydet
  • Bursa'da otobüs içerisinde darp:
    Bursa'da otobüs içerisinde darp: "Komutanıma bıçak çekti" dedi, tekme tokat saldırdı!
    Kaydet
  • Sanatçı Haldun Dormen hayatını kaybetti
    Sanatçı Haldun Dormen hayatını kaybetti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Sivas Kayseri yolu açık mı? 22 Ocak Karayolları Genel Müdürlüğü trafiğe kapalı yollar listesi
Sivas Kayseri yolu açık mı?
Kaydet
Çocuklar arasında 4 halkalı risk zinciri! Bakan Göktaş tek tek sıraladı
Çocuklar arasında 4 halkalı risk zinciri! Bakan Göktaş tek tek sıraladı
Kaydet
Danimarka'dan ABD'nin teklifine net cevap: Egemenliğimiz müzakere konusu olamaz
Danimarka'dan ABD'nin teklifine net cevap: Egemenliğimiz müzakere konusu olamaz
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası