Doğa polisleri geliyor

Düzenleyen:
Doğa polisleri geliyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Kızılcahamam’da bir otelde gerçekleştirilen “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu” açılış programına katıldı.

Burada konuşan Bakan Soylu, 451 eğitimli köpeğin, narkotikten bomba aramasına kadar pek çok alanda başarılı görevler yaptığını söyledi. Soylu, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapılan Atmaca Operasyonu sırasında “Zehir” isimli görev köpeğinin, el yapımı patlayıcının infilak ettirileceği sırada üzerine atladığı teröristi etkisiz hâle getirdiğini ve bu hamlesiyle 42 personelin hayatını kurtardığını anlattı. Bakan Soylu; Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde ilk etapta 260 personelin kurs göreceğini açıkladı. Bu personelin eğitimleri biter bitmez sahaya ineceklerini ifade eden Soylu, yeni kurulan birime ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla “HAYDİ” isimli bir uygulamanın bir buçuk ay sonra faaliyete geçeceğini de aktardı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...