Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB liderlerine mektup: Taraf tutmayı artık bırakın!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB liderlerine mektup: Taraf tutmayı artık bırakın!

GÜNDEM Haberleri

"AB'nin Türkiye'ye karşı takındığı yanlı tutumu terk etmesini, Yunanistan'ın ve GKRY'nin maksimalist tezlerine şartsız, haksız yere destek vermemesini temenni ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının başkanlarına ve üye ülkelerin liderlerine birer mektup göndererek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusuna yaklaşımını ve sorunların çözümüne yönelik önerilerini aktardı.

Türkiye-AB ilişkilerinde 60 yılı aşan zorlu sınamaların yaşandığını belirten Erdoğan "Türkiye, Doğu Akdeniz'in, hidrokarbon kaynaklarının hakça ve adil şekilde paylaşıldığı bir iş birliği bölgesi olmasını arzu etmektedir" dedi. Doğu Akdeniz'de devam eden gerginliğin müsebbibinin Türkiye değil, Yunanistan ve GKRY olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Bugün geldiğimiz duruma, Yunan-Rum ikilisinin Türkiye'yi ve Kıbrıs Türklerini yok saymaları, tek yanlı adımlar atmaları, oldubittiler ve AB'nin buna 2003 yılından beri seyirci kalması yol açmıştır. Türkiye'ye karşı şer ittifakları sürerken, Kıbrıs Türkleri yok sayılırken, Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip Türkiye'nin kendi karasularına hapsolmasını kimse beklememelidir. Bize AB üzerinden empoze edilmeye çalışılan maksimalist taleplere de boyun eğmedik. Hiçbir ülkenin hakkında gözümüz yok. Ancak hem kendi haklarımızı, hem de garantör ülke olarak, Kıbrıs Türklerinin haklarını koruduk ve korumaya devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...