Fuat Oktay'dan Rum kesimine tepki: Bebek katleden zihniyet...

Düzenleyen:
Fuat Oktay'dan Rum kesimine tepki: Bebek katleden zihniyet...

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, PYD'ye temsilcilik açma izni veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne sert çıktı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan PYD'ye Rum kesiminde temsilcilik açmasını izin vereceğini açıklamıştı. Bu karar sonrası Türkiye'den peş peşe sert açıklamalar geldi. Konuyla ilgili bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı.

Oktay "Güney Kıbrıs'ta dün bebek katleden zihniyet bugün de bebek katili teröristlere ofis açıyor" ifadesini kullandı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: Teröre kucak açan GKRY'nin adada barıştan söz etmesi samimiyetsizliğinin göstergesidir. Ateşle oynayanın er geç eli yanar.

Fuat Oktay'dan Rum kesimine tepki: Bebek katleden zihniyet...

"GKRY HADDİNİ BİL"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da bu kararın bölgedeki bütün barış çabalarını zedeleyecek bir deneme olduğunu savundu. Kurtulmuş "Zaten Ege'de Akdeniz'de başta Yunanistan olmak üzere yaşadığımız bazı gerginlikleri biz bir şekilde müzakere yoluyla aşmaya çalışırken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin haddini bilmesini tavsiye ederiz" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...