Bakan Çavuşoğlu: İslam topluluğu olarak lider rol oynamalıyız

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: İslam topluluğu olarak lider rol oynamalıyız

GÜNDEM Haberleri

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Afganistan konulu Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısının açılış oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban'ı kapsayıcı olmaya çağırarak, "İslam topluluğu olarak lider rol oynamalıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Afganistan konulu Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısının açılış oturumunda konuştu. Pakistan ve Suudi Arabistan’a toplantıyı düzenledikleri için teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu “Yaklaşık 23 milyon kişi şu anda Afganistan’da açlıkla karşı karşıya. Bu da nüfusun yüzde 60’ını oluşturuyor” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatının Afganistan için uluslararası desteği harekete geçirmek ve seferber etmek adına lider rol oynaması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu “İlk olarak insani yardımı koordine etmeliyiz. İkinci olarak ekonominin çöküşü engellenmelidir. Finansal kaynaklarla ilgili olarak çözümleri hemen devreye sokmalı likidite ve banka transfer kaynaklarını bu şekilde çözmeliyiz. Taliban’la birlikte çalışmak istikrarın oluşturulması için son derece gerekli” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu: İslam topluluğu olarak lider rol oynamalıyız

"İSLAM ULUSLARI OLARAK LİDER ROL ÜSTLENEBİLİRİZ"

Mevcut hükûmetin kapsayıcı olması, herkesin haklarını koruması ve aynı zamanda kadın ve kız çocuklarının istihdam ve eğitime erişimini genişletmesi için desteklemeye devam edilmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu “Bu yönde telkinlerde bulunmalıyız. Bu çerçevede atılan tüm pozitif beyanların ve adımların son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu hükûmetin yurt içinde ve yurt dışında meşruiyetini arttıracak ve gücünü arttıracaktır” diye konuştu.

Kötüye giden krizlerin Asya’daki Müslüman uluslar üzerinde çok önemli bir etkisi olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu “Tüm ülkelerin Afganistan konusuyla ilgili olarak aktif iş birliğinin son derece önemli. Çok daha fazla adım atmalıyız ve İslam topluluğu olarak lider rol oynamalıyız. İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanlarının Kâbil’e yapacak olduğu bir ortak ziyareti düzenleyerek Afgan kardeşlerimize dayanışmamızı gösterebiliriz ve doğrudan orada mesajlarımızı ileterek İslam ulusları olarak lider rol üstlenebiliriz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...