Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'da yükselen İslam düşmanlığına dikkat çekti
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'da yükselen İslam düşmanlığına dikkat çekti

Son Güncelleme: 25 Kasım, 2020 - 13:56
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'da yükselen İslam düşmanlığına dikkat çekti
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaskani Erdogan, Bati'da yükselen Islam düsmanligina dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İkinci Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’daki Musevilere karşı yürütülen linç ve nefret kampanyasının aynısına bugün Müslümanlar muhatap olmaktadır. Tıpkı 1940’ların Avrupalı Yahudileri gibi Müslümanlar dışlanmakta, ötekileştirilmekte, medya ve siyasetçiler eliyle bir günah keçisi haline getirilmektedir” dedi.

Kaydet
a- | +A

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 36. Bakanlar Toplantısı, çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. Toplantının açılışına canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların bu sene sadece salgınla değil aynı zamanda batı ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığı ile de mücadele ettiğini söyledi. Batı ülkelerinde yükselen Müslüman ve İslam düşmanlığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu ülkelerde yaşayan kardeşlerimize ait iş yerleri, evler, ibadethaneler, okullar hemen her gün Neo Nazilerin saldırısına maruz kalıyor. Müslüman kadınlar başörtülerinden dolayı sokakta, çarşıda, otobüste, vapurda ya hakarete ya da fiili tacize uğruyor. Düşünce ve basın özgürlüğü kılıfı altında mukaddes değerlerimiz çiğnenirken, Peygamber Efendimize yönelik alçakça saldırılar düzenleniyor. Bugün lafa gelince demokrasiyi kimseye bırakmayan birçok batılı devlette Müslümanlara yönelik hukuksuzluklar sıradan bir vaka haline gelmiştir. Hatta İslam ve Müslüman düşmanlığı kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde himaye edilen bir politikaya dönüşmüştür. Açık konuşmak gerekirse, İkinci Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’daki Musevilere karşı yürütülen linç ve nefret kampanyasının aynısına bugün Müslümanlar muhatap olmaktadır. Tıpkı 1940’ların Avrupalı Yahudileri gibi Müslümanlar dışlanmakta, ötekileştirilmekte, medya ve siyasetçiler eliyle bir günah keçisi haline getirilmektedir. Bu nefret furyasında sadece Müslümanlar değil, etnik kimliği, dış görünüşü, kökeni, dili, dini farklı olan diğer kesimler de nasibini almaktadır. Hiçbirimizin bu vahim tablo karşısında sessiz kalma lüksü yoktur. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı ile mücadele etmek o topraklarda yaşayan kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. Milyonlarca insanımızın hak ve hukukunu kifayetsiz siyasetçilerin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Irkçı medyanın tiraj kaygısının geleceğimizi zehirlemesine izin veremeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde, uluslararası platformları da kullanarak, Batı'yı veba gibi saran kültürel ırkçılıkla mücadele etmek durumundayız. Bunun yolu da güç birliği yapmamızdan geçiyor” diye konuştu.

“Milli paralar ticaret kur baskısını ortadan kaldıracaktır”
“İslam ülkeleri olarak ne kadar çok üretirsek, ekonomimizi ne kadar çok güçlendirirsek sözümüzün ağırlığı da o derece artacaktır” ifadelerini kullanan ve bunun için ham madde veya yarı mamule dayalı bir ihracat yapısı yerine katma değerli üretim ve ticarete dönük adımların sıklaştırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Tasarruflarımızı yatırımlara tahvil ederek hem kendi insanımızın istihdamına hem de coğrafyamızın kalkınmasına katkıda bulunmalıyız. Toplumlarımızı ve özellikle de gençlerimizi geleceğin dünyasına, geleceğin teknik, ekonomik ve sosyal şartlarına en iyi şekilde hazırlamalıyız. Son günlerde şu gerçeğin herkes tarafından idrak edildiğine inanıyorum, geleceğin dünyasında faize ve tahakküme dayalı mevcut ekonomik sistem yerini risk paylaşımının esas olduğu katılımcılığa bırakacaktır. Uzun vadeli büyük alt yapı yatırımların finansmanı için sukuk gibi ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması önemlidir. Ayrıca milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskısını ortadan kaldıracak özgü çalışmalara hız vermeliyiz. Tüm bu hususlar için İSEDAK bize eşsiz bir platform sunuyor. Korona virüs salgının başında İSEDAK Başkanı olarak tüm üye devlet başkanlarımıza bir mektup yazarak bu sıkıntılı dönemden daha da güçlenerek çıkacağımızı dile getirmiştim. Süreçte birçok devlet başkanı kardeşimden çok müspet cevaplar aldım. Sizlerin katkıları ile başlattığımız İSEDAK Covid Müdahale Programı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye olarak destek ve dayanışma çağrımızı sadece sözde bırakmadık. Yaptığımız yardımlarla bilfiil gerçeğe dönüştürdük. Talep eden tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara ayrım gözetmeksizin tıbbi malzeme ve ekipman desteğinde bulunduk. Şu ana kadar 44’ü İslam dünyasından olmak üzere 156 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa yardımlarımızı ulaştırdık” şeklinde konuştu.

“Kudüs’e sahip çıkmak için İSEDAK kapsamında yeni bir proje başlattık”
Kudüs’ün Hazreti Nebi’nin “Şayet oraya gidemez ve orada namaz kılmazsanız bari oranın kandillerini aydınlatacak yağı gönderin” diyerek ümmetine emanet ettiği mübarek bir belde olduğunun altını çizen Erdoğan, Fiilistin meselesinin İİT’nin de kurulmasına vesile olan yapı taşlarından birisi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Kudüs’e sahip çıkmak için İSEDAK kapsamında yeni bir proje başlattık. İSEDAK Kudüs Programı ile hem burayı ekonomik olarak güçlendirmeyi hem de Kudüs halkının sosyoekonomik şartlarını bir nebze olsun iyileştirmeyi hedefliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin refahını artıracak bu programa siz üye ülkelerimizin de gerekli desteği vereceğine inanıyorum. Kudüs’e yönelik tacizlerin arttığı, işgalci İsrail rejiminin saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde bizim dayanışmamız çok önemlidir. Aramızda birlik, beraberlik ve etkin bir işbirliği Filistin davasında da, diğer alanlarda da başarımızın anahtarı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 25 Kasım, 2020 - 13:56
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Yıldırımhan İsrail'de paniğe neden oldu:
    Yıldırımhan İsrail'de paniğe neden oldu!
    Kaydet
  • 2
    Rumlar köylerine giremiyor! Güney Kıbrıs'ta İsrail işgali
    Güney Kıbrıs'ta İsrail işgali
    Kaydet
  • 3
    Akaryakıta zam! Tabela bu gece değişiyor
    Akaryakıta zam! Tabela bu gece değişiyor
    Kaydet
  • 4
    Eski karısına sosyal medyadan veda etti: Cenazeme gelme lütfen…
    sosyal medyadan veda etti: Cenazeme gelme lütfen…
    Kaydet
  • 5
    Memur ve emekli zammında hesap değişti! İşte milyonları temmuzda bekleyen zam
    Memur ve emekli zammında hesap değişti! İşte milyo...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Savunma sanayinde müthiş yenilikler
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Taksim’i yasaklamak mı, yönetmek mi?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Bu pervasızlık son perde olsun! Müjdat Gezen vakası sanatta milattır
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Yalan Makinesinden Yapay Zekâya...
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Sessiz devrimin mimarı: Bakan Göktaş
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • BioNTech'te kriz var! Kurucular ayrılıyor, tesisler kapanıyor
    BioNTech'te kriz var! Kurucular ayrılıyor, tesisler kapanıyor
    Kaydet
  • Yalçın: Bırakmamı istiyorlarsa bırakırız
    Yalçın: Bırakmamı istiyorlarsa bırakırız
    Kaydet
  • ROKETSAN’dan gövde gösterisi!
    ROKETSAN’dan gövde gösterisi!
    Kaydet
  • Domates cep yakıyor! Halden çıkan fiyat üçe katlandı
    Domates cep yakıyor! Halden çıkan fiyat üçe katlandı
    Kaydet
  • Soluk borusuna ekmek kaçmıştı, saniyelerle yarışıldı! Hayat kurtaran müdahale kamerada
    Soluk borusuna ekmek kaçmıştı, saniyelerle yarışıldı! Hayat kurtaran müdahale kamerada
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Bakanlık markayı ifşa etti! Ölüm riski var, piyasadan toplatılıyor
Bakanlık markayı ifşa etti! Ölüm riski var, piyasadan toplatılıyor
Kaydet
Gelinim Mutfakta kim birinci oldu? 6 Mayıs puan durumu
Gelinim Mutfakta kim birinci oldu? 6 Mayıs puan durumu
Kaydet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Vakıflar Haftası Kutlama Programı’nda konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Vakıflar Haftası Kutlama Programı’nda konuşuyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası