'Bakan istifa edecek' paylaşımına soruşturma! Ali Tarakcı hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, X hesabından “Çok önemli bir bakan Cuma günü istifa edecek” paylaşımı yapan Ali Tarakcı'ya soruşturma başlattı. Tarakcı hakkında gözaltı kararı verilirken, sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildi.
Sosyal medyada "Çok önemli bir bakan Cuma günü istifa edecek." şeklinde paylaşım yapan Ali Tarakcı hakkında soruşturma başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, ABD merkezli X platformunda, "Çok önemli bir bakan Cuma günü istifa edecek." şeklinde paylaşım yapan Ali Tarakcı hakkında "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan soruşturma açıldı.
GÖZALTI KARARI VERİLDİ
Bu çerçevede hakkında gözaltı kararı verilen Tarakcı'nın adresinde arama yapılması ve dijital materyaline el konularak inceleme yapılması talimatı da verildi.
HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, gazeteci Ali Tarakcı’nın sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmesine karar verdi.
