Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mardin'deki HDP mitinginde olaylar çıktı! Demirtaş ve Yüksekdağ mahsur kaldı

Mardin'deki HDP mitinginde olaylar çıktı! Demirtaş ve Yüksekdağ mahsur kaldı
Fotoğraf Başlığı Mardin'deki HDP mitinginde olaylar çikti! Demirtas ve Yüksekdag mahsur kaldi

HDP ve DBP'nin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği miting öncesinde olaylar çıktı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ belediye binasında mahsur kaldı.

Kaydet
a- | +A

HDP ve DBP'nin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği miting öncesinde olaylar çıktı. Polis, belediye binasının önünde göndere terör örgütü PKK flaması asarak, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, müdahalede bulundu. Müdahale sırasında belediye binasında bekleyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri içeride mahsur kaldı.

OLAYLAR ÇIKTI

HDP ve DBP Mardin İl Örgütleri tarafından, Kızıltepe ilçesinde "Darbeye karşı demokratik halk buluşması" sloganı ile miting düzenlendi. Tepe Başı Mahallesi'nde bulunan belediye binası bahçesinde düzenlenen mitinge, çok sayıda kişi katıldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Genel Merkez yöneticileri ve milletvekillerinin de katılması planlanan miting öncesinde olaylar çıktı.

Mardin'deki HDP mitinginde olaylar çıktı! Demirtaş ve Yüksekdağ mahsur kaldı
Başlık ResmiMardin'deki HDP mitinginde olaylar çıktı! Demirtaş ve Yüksekdağ mahsur kaldı


PKK FLAMASI ASTILAR, POLİS ÇOK SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

HDP'lilerin platforma çıkmasının beklendiği sıralarda, kitle içerisinde bulunan bir grup tarafından, belediye binasının önünde bulunan göndere terör örgütü PKK flaması asıldı. Grup, daha sonra ise terör örgütünün İmralı'da bulunan elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Miting nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, flamanın indirilmesini istedi. Ancak grup, polisin bu uyarısını dikkate almadı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup dağılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ MAHSUR KALDI

Müdahale sırasında belediye binasında bulunan Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ ile HDP'li milletvekilleri ve DBP'li yöneticiler, belediye binasında mahsur kaldı.

İlçede gerginlik sürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.