Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mesaj terörü artık sona eriyor

Mesaj terörü artık sona eriyor
Başlık ResmiMesaj terörü artik sona eriyor

Cep telefonlarına gönderilen mesajlara kısıtlama getiren yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaydet
|
Cep telefon kullanıcılarını çileden çıkaran reklam, tanıtım SMS'lerine artık resmi olarak yasak geldi. Elektronik iletişim yoluyla yapılan reklam ve tanıtımlara Gümrük ve Ticaret Bakanlığının konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yayımlanan yönetmelikle SMS gönderen firma kadar, aracı olanlara da ceza verileceği duyuruldu.
Yönetmelikte devlet kurumları, belediyeler ve kamu kuruluşları kapsam dışında bırakıldı. Firmaları mesaj göndermek için kullanıcıdan onay alması zorunlu .Abone olduğunuz herhangi bir firmadan gelen fatura gibi bilgilerde, reklam içeriği bulunamayacak.
Onay almak isteyen firmalar tüketici yanıltıcı şekilde 'mesaj almak istemiyorsanız mesaj atın' onay isteyemeyecek. Şikayetler E-Devlet ve Gümrük Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden mesajın gelmesinden en geç üç gün sonra yapılacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.