İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de tedavi altına alınamayan kanser hastaları Türkiye'ye getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de tedavi altına alınamayan kanser hastaları Türkiye'ye getirildi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’de tedavi görecek olan 110 Gazzeli için bir adet A400M uçağının Mısır'a gönderildiğini açıkladı. Gazzeli 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyla El-Ariş Havalimanından kalkan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına indi. Burada açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir iki gün içinde yeni bir tahliye planladığımızı ifade ettik" dedi.

Gazze'ye yönelik sağlık yardımları, hastalar ve yaralıların Türkiye'ye transferi devam ediyor. İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde kanser tedavisine devam edemeyen 61 hastayı ve beraberindeki 49 refakatçiyi Türkiye’ye getirecek uçak, Mısır'ın El Ariş Havalimanından havalanarak Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına indi.

BAKAN KOCA: YENİ BİR TAHLİYE PLANLADIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karşılama sırasında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, bir iki gün içerisinde yeni bir tahliye planladıklarını duyurdu. Koca, İsrail ve Mısır meslekdaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini dile getirerek "Her ikisiyle görüşmede Türkiye, İsrail ve Mısır arasında kurulan sağlık koordinasyon ekibinin faaliyetleri ve bundan sonraki planlanan çalışmaları ele aldık." dedi. Gazze'de güvenli bölgede sahra hastanesi kurmak istediklerini de dile getiren Bakan Koca, 88'i hasta olmak üzere toplam 150 kişinin tahliyesinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Türkiye, İsrail ve Mısır arasında oluşturduğumuz sağlık koordinasyon ekibinin çalışmaları neticesinde 27 hasta ve 13 refakjatçıyı ülkemize getirmiştik. İlk grup hastanın tedavisi devam etmektedir. Bugün ise çoğunluğu kanser hastası olan 61 hasta ve 49 refakatçinin ülkemize gelişini sağladık. İç ve dış paydaşlara teşekkür ediyorum. Gazzeli misafirlerimizin tedavileri Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinde gerçekleştirilecektir.

Yaşadığımız günler tarihin en acı verici günleridir. Bugün İsrail Sağlık Bakanı ile öğlen saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdim. Dün akşam ise Mısır Sağlık Bakanı ile gerçekleştirmiştim. Her ikisiyle görüşmede Türkiye, İsrail ve Mısır arasında kurulan sağlık koordinasyon ekibinin faaliyetleri ve bundan sonraki planlanan çalışmaları ele aldık. Özellikle bebek ve çocukların tedavi amaçlı olarak ülkemize getirilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiğimizi, 1-2 gün içerisinde yeni bir tahliye planladığımızı, bu konuyla ilgili yakın koordinasyondan memnuniyet duyacağımızı ifade ettim.

Gazze'de güvenli bölgede sahra hastanesi kurmayı düşünüyoruz. 88'i hasta toplam 150 kişi getirdik.

MSB: KAYSERİ'DEN HAVALANAN UÇAK MISIR'A ULAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 109 Gazzelinin Türkiye'ye tahliye edileceğini duyurdu. Bakanlık, Hava Kuvvetlerine ait A400M uçağının Kayseri'den Mısır'a havalandığını belirtti. MSB tarafından yapılan paylaşımında, "Sağlık Bakanlığının talebi üzerine; Türkiye’de tedavi görecek olan 109 Gazzeli kardeşimizin tahliyesi için Hava Kuvvetlerimize ait bir adet A400M uçağı görevlendirildi. Kayseri’den havalanan ve Mısır’a giden uçağımızda 10 kişilik sağlık personeli de bulunuyor." dedi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1726490974069690407

Öte yandan Gazze Şeridi’nden getirilen 61 hastanın Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanesinde tedavi altına alınacağı öğrenildi. 

KANSER HASTALARININ TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini taşıyan ve Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden Türkiye'ye ait iki uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ülkemize getirilen Gazzeli 27 hastanın teşhisleri kesinleşti, tedavileri devam ediyor." dedi. Koca, hastaların 26'sına kanser teşhisi konduğunu belirtti. Gazzeli hastaların tetkik ve tedavi süreçlerinin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde devam ettiğini belirten Koca, süreçlerin alanlarında uzman doktorlar tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de tedavi altına alınamayan kanser hastaları Türkiye'ye getirildi

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana 62'si Gazze içindeki çatışmalarda, 6'sı da Lübnan sınırında olmak üzere 383 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...