Yüzme havuzları sıkı markaj altına alındı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yüzme havuzları sıkı markaj altına alındı!

GÜNDEM Haberleri

Ticari amaçlı yüzme havuzları Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Yüzme Suyu Takip Sistemi'ne kaydediliyor. Bu sistem sayesinde Türkiye genelinde havuzların hijyen şartları titizlikle denetleniyor.

Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte yüzme havuzlarında ciddi yoğunluk yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın izin vermediği dezenfektanların kullanılması, hijyen şartlarının sağlanmaması ve havuz kapasitesinin üstünde kişi kabul edilmesi, kirliliğe yol açarak sağlığı tehdit ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı İçme, Kullanma ve Yüzme Suları Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Bingöl, ticari amaçla kullanılan yüzme havuzlarının sisteme kaydedildiğini ve çevre sağlığı ekipleri tarafından belli periyotlarla denetlendiğini söyledi.

"GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR"

Bingöl, "Havuzdan numuneler alınarak laboratuvara gönderiliyor. Analiz sonuçlarına göre de kapatma ve faaliyet durdurma dahil gerekli yaptırımlar uygulanıyor" dedi.

Bingöl, yoğunluk durumuna göre havuzların denetlenme periyotlarının değiştiğini söyledi, havuzların denetlenme kriterleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Havuz suyunun teknik ve hijyenik şartları karşılayıp karşılamadığı ile ilgili bir yönetmeliğimiz var. O yönetmelikte belirlenmiş kriterlere ve denetim sırasında diğer belgelere göre, gerekli izinlerin olup olmadığına bakılıyor. Ayrıca işletmecinin havuzdaki bazı parametreleri kontrol etmesi gerekiyor. Mesela sıcaklık, klor seviyesi gibi parametreler havuz mahallinde bir tabloda işlenmiş olarak görüyoruz."

ŞİKAYET GELİRSE GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ

Bingöl, çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ancak vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında il veya ilçe sağlık müdürlüklerinin gerekli işlemleri yaptıklarını ifade etti.

Mehmet Bingöl son olarak, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün vatandaşların yüzme sularının analiz sonuçlarını "https://yuzme.saglik.gov.tr/ internet adresinden görebileceğini söyledi. 

Bingöl, vatandaşların bu internet sitesi aracılığıyla plajların temizlik ve güvenilirlik düzeyi ile yüzme suyu kalitesiyle alakalı bilgilere ulaşabileceğini kaydetti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...