Cilt lekelerine, egzamalı ve pullu görünüme son veriyor! Sadece sürmek yetiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cilt lekelerine, egzamalı ve pullu görünüme son veriyor! Sadece sürmek yetiyor

Hayatın İçinden Haberleri

Şifacı etkisi ile bin derde deva olan dut yaprağı cilt üzerinde oluşan her türlü görünürdeki problemi kısa sürede doğal iyonlarla tedavi fırsatı sunuyor. Kurutulmuş dut yaprağı kullanılarak siz de farkı keşfedin!

Kış aylarında oluşan soğuk algınlığı problemini şıp diye geçiren bu özel ve doğal yaprak kaybedilen vücut bağışıklığını yerine getiriyor. Bronşit ve astım hastaları, öksürük problemi çekenler, ağrı ve acıyı kısa sürede dindiren özel dut çayını günlük tükettiğinde istediği şifayı buluyor.

Cilt lekelerine, egzamalı ve pullu görünüme son veriyor! Sadece sürmek yetiyor

Nefisyemektarifleri.com’un derlediği bilgilere göre; dut yaprağının faydalı etkileri saymakla bitmiyor. Peki, şifalı dut yaprağının faydaları, ne işe yarar?

Dut Yaprağı Çayı Neye İyi Gelir?

  • Dut yaprağı çayı birçok hastalık için doğal bir şifa kaynağıdır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kolesterolü dengeler.
  • Kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Vücudun savunma sistemini güçlendirerek hastalıklara zemin hazırlayan faktörleri ortadan kaldırır.
  • Antioksidan özelliği sayesinde kronik hastalıkların semptomlarını hafifletir.
  • Kış hastalıklarına karşı etkilidir.

Dut Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

  • Dut yaprağı çayı yapmak çok basit!
  • Öncelikle aktardan bir miktar kurutulmuş dut yaprağı temin edin.
  • Ardından bir bardak içme suyunu kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş dut yaprağı koyun.
  • Çayın demlenmesi için 5 dakika bekleyin.
  • Demlenme süresi bittikten sonra çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz.
  • Dut yaprağı çayının her zaman taze olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

TOKSİNLERE ELVEDA!

Yaprağın içerisindeki enzimler sayesinde vücuttaki toksinleri atıcı özellik sunuyor. Kansızlığa iyi geliyor. İçinde doğal protein ve kalsiyum bulunan bir çay arayışında olanlar taze olarak dut yaprağını kaynatabilir. Ödem atıcı etkisini hissedebilir. Cilt hastalıklarına iyi gelen dut yaprağı sinirleri yatıştırıyor, kişinin kendini daha dingin hissetmesini sağlıyor.

Cilt lekelerine, egzamalı ve pullu görünüme son veriyor! Sadece sürmek yetiyor

YAŞLANMAYA DUR DEYİN!

Dut yaprağının şifacı etkisi kanıtlandı. İçerisinde kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerine barındıran dut yaprağı daha sağlıklı ve gür saçlara ulaşmayı sağlıyor. Karaciğeri temizliyor. Kan şekerini düşürerek yaşlanmaya karşı etki oluşturuyor.

KALP DOSTU!

Kan basıncını dengeleyen dut yaprağı kötü kolesterolü düşürerek şeker hastalarına tedavi fırsatı sunuyor. Göz sağlığına iyi gelen koruyucu etkisi kalp ve damar hastalıklarına karşı yeni bir destek alanı oluşturuyor. İçindeki yüksek antioksidan seviyesi sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirerek kış aylarında ortaya çıkan hastalıkların etkisini azaltıyor.

DOĞAL VİTAMİN DEPOSU!

Sindirim sistemi problemlerini daha düzenli hale getiren dut yaprağı içerisinde kalsiyum, çinko, magnezyum, demir gibi vitamin ve mineral kaynağı sunuyor.

KURU DUT YAPRAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Karaciğer dostu bu bitkinin şifacı özelliğinden faydalanmak isteyenler yazın en sıcak döneminde güneşte kurutarak kullanmaya başlayabilir.

Toplanan dut yaprakları kurutularak çayı yapılıp tüketilebilir. Taze halinde haşlandığında salatalar da kullanılabilir. Kaynatılan yapraklar ılık halde tüketilebilir.

KURU DUT YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kuru dut yaprağı çayı yapmak isteyenler 2 yemek kaşığı dut içerisine 4 su bardağı su ve tatlandırmak için bal kullanabilir.

Dört su bardağı su kaynatılır. Ardından ocaktan alınarak içerisine iki yemek kaşığı dut yaprağı atılır. 10 dakika demlendikten sonra taze olarak tüketilebilir.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com

Derleyen: Turkiyegazetesi.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...