Metropolis kazıları 32 yaşında

Metropolis kazıları 32 yaşında

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve 32. yılına giren Metropolis antik şehri kazılarında 2022 sezonu çalışmaları başladı...

MURAT ÖZTEKİN

Kültür ve Turizm Bakanlığının izin ve katkılarıyla gerçekleşen çalışmalarda, önceki yıl birçok önemli arkeolojik bulgu elde edildi. Metropolis kazılarında, 2021 sonunda, MS 3. asra ait Girland motifli mermer Ostotek (küçük boyutlu lahit mezar) içine yerleştirilmiş bronz kandil bulundu. Antik şehir, 2022 yılında arkeolojik kazının yanında, koruma, düzenleme ve araştırma projeleriyle önemli sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapacak. Bölgede, çeşitli etkinliklerin ve Metropolis atölye üretimlerinin yeniden canlandırılmasına yönelik deneysel çalışmaların gerçekleştirilecek.  Kazıların başlangıcından itibaren elde edilen bütün bilgilerin derleneceği bir kitabın da 2022’de yayımlanması planlanıyor. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...