Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gizemli hepatit virüsü Japonya’da yayılıyor, yeni vakalar saptandı

Düzenleyen:
Gizemli hepatit virüsü Japonya’da yayılıyor, yeni vakalar saptandı

SAĞLIK Haberleri

İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve tüm dünyada günden güne artan gizemli hepatit endişesi büyüyor. Dünya Sağlık Örgütü, nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı çocuk sayısının en az 650'ye çıktığını belirtirken Japonya’da 7 çocukta daha virüs saptandı.

Gizemli hepatit virüsü görülmeye devam ediyor. Japonya'da 7 çocukta, enfeksiyon kaynağı belirlenemeyen "gizemli" hepatit virüsü tespit edildi.

KARANTİNAYA ALINDILAR

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığından (MHLW) yapılan açıklamada, 16 yaşından küçük 7 çocukta nedeni bilinmeyen "gizemli" hepatit virüsü saptandığı belirtildi. Karantinaya alınan çocukların, diğer ülkelerde ortaya çıkan "hepatit virüsü" belirtilerini taşıdığı ifade edildi. Çocukların yaşadığı yer, yaşları ve semptom detayları paylaşılmadı.

VAKA SAYISI 31’E YÜKSELDİ

Son vakalarla Japonya genelinde "gizemli" hepatit vakası 31'e yükseldi. İlk vaka 25 Nisan'da tespit edilmişti.

MHLW, ülke geneli yerel idarelerden, benzer belirtiler taşıyan vakaların bildirilmesini talep ediyor. Dünya geneli vaka sayısının, mayısın üçüncü haftası itibarıyla 31 ülkede toplam 650'yi geçtiği biliniyor.

Sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri olan hastalık, 1 ay ile 16 yaş arasındaki çocuklarda görülüyor.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...