2. tur yurtdışı oy oranları ne 28 Mayıs 2023? Yurtdışı oylarında Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2. tur yurtdışı oy oranları ne 28 Mayıs 2023? Yurtdışı oylarında Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı'nı belirleyeceği 2. tur seçimleri hem ülke içinde hem de yurt dışında belirlenen ülke ve noktalarla gümrük kapılarında sürüyor. Peki yurt dışı oylarında Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde? Yurt dışı oylarında son durum ne? İşte detaylar...

Türkiye bugün tekrar sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ilk turunda milletvekilleri belirlenebilmişti ancak hiçbir adayın ilk turda yüzde 50+1 oy alamamasının ardından seçim YSK kararıyla ikinci tura, bugüne ertelendi.

Ülke genelinde 64 milyonu aşkın seçmen sandık başına giderken seçimlere ilişkin yurt dışındaki yoğun katılım da yine dikkat çekti. İkinci tur için yurt dışı katılımı ilk turu da geride bıraktı. 

Peki 2. tur yurt dışı oranları ne? 28 Mayıs 2023 yurt dışı oylarında Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde? İşte detaylar...

2. TUR YURT DIŞI OY ORANLARI NE?

2. tur yurt dışı oy oranları için bakıldığında konsolosluklarda oy kullanma işlemi sona erdi ancak gümrüklerde ise oy kullanma işlemi bugün saat 17.00'de bitecek.

Yurt dışından gelen güncel oy oranlarına göre 1 milyon 895 bin 430 oy kullanıldı.

2. tur yurtdışı oy oranları ne 28 Mayıs 2023? Yurtdışı oylarında Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

YURT DIŞI OYLARINDA ERDOĞAN MI KILIÇDAROĞLU MU ÖNDE?

Yurt dışı oylarında Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu önde şeklinde yapılan araştırmaların sonucunda henüz yurt dışı oy sonuçları oy kullanımına devam edildiği için belli olmadı ancak sandıkların kapanması sonrasında ortaya çıkacak. 

Ancak ilk tur sonuçlarına bakıldığında mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı sandıklarından 1 milyon 47 bin 740 oyla önde çıktığı görülüyor. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ise 721 bin 427 oy alarak sandıklardan ikinci olarak çıktı.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...