Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

Düzenleyen:
Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler 1-0 kazandığı maçın rövanşında Helsinki’yi deplasmanda dağıttı. Sakatlıktan yeni çıkan Valencia birbirinden güzel 3 golle hat-trick yaparak geceyi aydınlattı. İki asist yapan Sangare ile bir gole imza atan genç Fatih Yiğit de alkış aldı…

EMİN ULUÇ

Fenerbahçe az avantaj, bol eksikle çıktığı Helsinki deplasmanında Enner Valencia ile turladı. Sezona sakatlıklarla giren sarı lacivertliler maç öncesi Serdar Aziz şoku yaşasa da, “Sahaya on bir kişi çıkıyoruz” diyen Vitor Pereira’nın dersini ezberlemiş oyuncuları güle oynaya Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Bir sakatlık birçok taşı oynatmış, Gustavo stopere, Zajc geriye, Osayi ileriye çıkmıştı ama herkes görevini yaptı.

İSTEYİNCE OLUYOR

Geriden oyun kurmakta becerikli, alan ve adam savunmasına hatasız oynayan Fenerbahçe’de pas trafiği âdeta kusursuz işledi. Ferdi savunma, Mesut pres yapıyor, Valencia pas trafiğinde kilit rol oynuyor, Sosa zirve günlerinden kupleler sunuyordu. Takım hâlinde hücum edip aynı şekilde savunan sarı lacivertlilerde oyuncular sadece kendi işlerini yapmıyor üstüne arkadaşlarına yardım ediyordu.

HELSİNKİ FATİHİ

Mükemmele yakın bu çabanın ödülü gecikmedi. Valencia önce sol, ardından sağ vurdu. Valencia’nın golleri kadar Nazım’ın performansı da alkışa değerdi. Helsinki, 27’de Roope Riski ile umutlandı: 2-1. Ama 52’de Sangare-Valencia iş birliği mükemmel bir gol daha izlememizi sağladı: 3-1. 88’de Riku Riski skoru 3-2’ye taşıdı. Fakat bu sefer de 18’lik Fatih farkı açtı: 4-2. Gardı düşen Helsinki kapanışı Peltola’nın ters vuruşuyla yaptı: 5-2.

Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

7 OYUNCU KADRODA YOK

Fenerbahçe, Helsinki ile oynanan rövanş maçında eksikler sebebiyle üçü kaleci 18 oyuncuyla sahaya çıktı. Tedavileri süren İrfan Can Kahveci, Novak, Serdar Dursun’un yanı sıra UEFA listesinde yer almayan Pelkas, Samatta, Burak Kapacak ve Min Jae Kim kadroda yer almadı. 

SERDAR SAKATLANINCA...

Adalesinde ağrıları olan Serdar Aziz’in beklenmedik sakatlığı yüzünden Teknik Direktör Vitor Pereira ilk 11’de mecburi değişikliğe gitti, bazı oyuncuların saha yerleşimleri de değişti. Serdar Aziz yedek kulübesinde yer alırken, üçlü savunmanın merkezinde Luiz Gustavo görev yaptı. 

Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

KULÜBENİN YAŞ ORTALAMASI 21,4

Pereira eksikler yüzünden altyapıdan dört oyuncuyu kadroya aldı, Fener gençleşti.

Bu sezon Fenerbahçe’de genç oyuncuların sıklıkla hem kadroda hem sahada olması dikkati çekiyor. Bunun birinci sebebi takımdaki eksiklerin fazlalığı. Ancak bir başka sebep de Pereira’nın gençlere olan güveni. Helsinki ile oynanan ilk maçta golü atan Muhammed (20) ile oyuna sonradan giren Arda (16) rövanşta da kadroda yer alırken, Berke Özer (21), Fatih Yiğit (18) Osman Ertuğrul (18) Serdar Aziz (30) ve Mert Hakan’dan (27) oluşan kulübenin yaş ortalaması 21,4 oldu. 

Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

PEREIRA 5 GOLLÜ GALİBİYETİ ÖVDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 5 gollü Helsinki galibiyeti sonrası basın toplantısına takımına övgüler yağdırdı. Portekizli teknik adam “Çok arzulu bir futbol oynadık. Kesinlikle karakterli ve kaliteli bir oyun ortaya koyduk. Adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Bir şeyi vurgulamak istiyorum. Oyuna giren Arda Güler 16, Fatih Yiğit 18, Muhammed 20 yaşında. Aslarımızla ve gençlerimizle harika bir ekip ruhuyla kazandık” diye konuştu. 

VALENCİA BİR BAŞKA

Günün yıldızı Enner Valencia hakkında konuşan Pereira; “Valencia’yı tebrik etmek istiyorum. Sakatlıktan çıktı 3 gol attı, bu herkesin yapabileceği bir şey değil” ifadelerini kullandı. Helsinki’nin hocası Toni Koskela’nın, “Mesut’u isterim ama bunun için banka soymak lazım” sözlerine de değinen Pereira “Evet, Mesut gibi bir kariyer yapabilmeniz için teknik, yetenekli ve kaliteli aynı zamanda karakter olarak da güçlü olmanız lazım” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Finlandiya'da güle oynaya turladı

 

İLK DEFA SAHADA: MERT HAKAN SİFTAH YAPTI

Sakatlığı sebebiyle ligde ilk iki haftada ve Helsinki ile oynanan ilk maçta forma giymeyen Mert Hakan Yandaş formasına kavuştu. Başarılı orta saha oyuncusu bu sezon ilk kez kadroda yer alırken, maça kulübede başladı. Mert, 62’de Sosa’nın yerine oyuna dâhil oldu.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...