Ersun Yanal'ın Alanyaspor teşhisi ilk maçta 3 puan olarak geri döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ersun Yanal'ın Alanyaspor teşhisi ilk maçta 3 puan olarak geri döndü

SPOR Haberleri

Teknik direktörlüğe Ersun Yanal'ı getirdikten sonra 4 maçlık galibiyet hasretine 1-0'lık Medipol Başakşehir galibiyetiyle son veren Alanyaspor kanamayı durdurdu. İlk maçında 3 puan sevinci yaşayan Yanal, "Alanyaspor, oynadığı 22 maçın tamamında 74 gol atılan bir sürecin içinden geldi. Oynadığı maçların gol ortalaması 3,3 oldu. Gol yeme konusunda biraz sıkıntılıydı. Bunu aşmamız gerekiyordu" dedi.

Alanyaspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal, ilk maçında Medipol Başakşehir'i devirdi. Tecrübeli çalıştırıcı 1-0'lık galibiyetin ardından basın toplantısında, 6 Şubat'ta yaşanan felaketin ardından tekrar hayata dönmenin ve ligin başlangıcını yapmanın herkes için zor olduğunu söyledi.

FUTBOLCULARINI ÖVDÜ

Bu zorluğun kolay kolay aşılacağını düşünmediğini anlatan Yanal, "Böyle bir ortamda başladık. Alanyaspor, oynadığı 22 maçın tamamında 74 gol atılan bir sürecin içinden geldi. Oynadığı maçların gol ortalaması 3,3 oldu. Gol yeme konusunda biraz sıkıntılıydı. Bunu aşmamız gerekiyordu. Algısı ve becerisi yüksek oyuncularla beraberiz. Çok kısa zamanda onların katkısıyla bunu yapmaya çalıştık." diye konuştu.

Oynadıkları oyunun sonucundan çok, rakip takımın ne oynayacağının kendileri için önemli olduğunu aktaran Yanal, şunları kaydetti:

"Rakip takımı etkisizleştirmek ve kendi oyunumuzu kabul ettirmek zorundaydık. Bunu başardık. Bugün kazanmak zorundaydık. Ondan sonra kazanan bir takımın stratejisini planlamamız gerekiyordu. Üç maç kaybetmiştik ve bunun ardından kazanmamız gerekiyordu."

ALANYASPOR'UN İMKANLARI KISITLI

Yanal, Alanyaspor'un son yıllarda Türk futboluna katkısının tartışılmaz olduğunun altını çizerek, takımın hem ürettiği oyuncular anlamında hem de ligdeki durumunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de futbolun geldiği noktayı herkesin bildiğini belirten Yanal, "Dar boğazdan geçiyoruz. Bunu yönetmek zor. Her kulübün imkansızlıklar ve problemler yaşadığını biliyoruz. Buna göre davranmak ve pozisyon almak zorundayız. Alanyaspor, bu konuda önemli aşama kaydetti. Hem seçimlerinde hem de oyuncu planlamasında son yılların başarılı takımlarından biri. Genç oyuncuların takıma kazandırılması gerekiyor. Önümüzdeki sezonlarda mutlaka bu konuda takviyeler yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Alanyaspor'un birçok takımdan daha genç bir ekip olduğuna vurgu yapan Yanal, aynı zamanda takımın seviyeyi yukarılara çekebilecek oyunculardan kurulu olduğunu söyledi.

Ersun Yanal'ın Alanyaspor teşhisi ilk maçta 3 puan olarak geri döndü

Medipol Başakşehir son iki maçını da deplasmanda 1-0 kaybetti.

EMRE BELÖZOĞLU: KÖTÜ OYUNUN KARŞILIĞI

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında konuk olduğu Corendon Alanyaspor'a 1-0 yenilen Medipol Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu, kötü oyunlarının karşılığını mağlubiyet olarak aldıklarını söyledi.

Belözoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul dışındaki deplasmanlara benzer bir deplasman maçı oynadıklarını belirtti.

İstanbul dışındaki deplasman maçlarında bugüne kadar iyi oynamadıklarını anlatan Belözoğlu, "Tekrar aynı senaryoyu yaşadığımız bir maç oldu. Sorumluluk benim. Kötü oyunun sorumluluğu bende. Yapacak bir şey yok. Yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Belözoğlu, önlerinde bir Avrupa maçı olduğunu hatırlatarak, "Bugünkü kötü oyunumuzun karşılığı olarak net bir mağlubiyet aldık. Alanyaspor'u tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...