Duster artık otomatik vites

Düzenleyen:
Duster artık otomatik vites

T-Otomobil Haberleri

2013’ten beri Türkiye’de SUV pazarının lideri olan Dacia Duster, 82.900 TL’lik fiyatla otomatik dizel keyfi sunuyor

Ali Çelik

Renault Grubu markalarından Dacia, Türkiye’de pazara girdiği 2004 yılından beri her yıl giderek güçlenmeye devam ediyor. 2016 yılında global Dacia satışları incelendiğinde 584 bin 219 adet satışla bir önceki yıla göre yüzde 6 büyümen marka, Türkiye’de 2016 yılında 47 bin 529 adetlik satış gerçekleştirmişti. Böylece toplam pazarda yüzde 4,8 pazar payı alarak marka sıralamasında 8. sırada yer alan Dacia ayrıca 2016 yılında Türkiye’nin en çok satılan 4x4 markası oldu. 
Şimdi Otomatik Zamanı 
İlk olarak Sandero Easy-R modeliyle yarı otomatik vites seçeneği sunan Dacia, SUV segmentinin satış lideri Duster’da bugün itibari ile altı ileri çift kavramalı tam otomatik vites kutusu olarak görev yapan EDC şanzıman opsiyonu ile satışa sundu. Bu atağı uzun zamandır beklenen Duster böylece daha konforlu ve pürüzsüz bir sürüş vadederken daha düşük yakıt değerlerini ve CO2 emisyonlarını da beraberinde getiriyor. Şimdilik sadece 4x2 ve 1.5dCi 110bg modelinde EDC opsiyonu bulunan araç Laureate ve Blackshadow olarak iki ayrı donanım seviyesine sahip. 
Laureate modelinde ABS, ASR, AFU, yokuş kalkış destek sistemi, 4 hava yastığı, elektrikli dış dikiz aynaları, sürücü tarafı tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar, alüminyum alaşım jantlar, yol bilgisayarı, 1/3-2/3 katlanabilir arka koltuk, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu ve direksiyon gibi donanımları standart olarak sunuyor. Bu versiyona ek olarak Blackshadow seçeneğinde ise deri direksiyon, hız ayar ve sınırlayıcı ve geri görüş kamerası gibi özellikler bulunuyor. 

Yalın, sağlam, ulaşılabilir 

Tanıtım toplantısından Duster EDC’nin dayanıklılık ve fiyat konusunda oldukça iddialı olduğunu belirten Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş şunları söyledi: Dacia markası, Renault Grubu çatısı altında lanse edildiği 2004 yılından bu yana dünyada ve Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Marka “yalın, sağlam, ulaşılabilir” anlayışı ile yüz binlerce müşteriye ulaştı. Otomatik vites pazarı global pazarlarda yükselişinin yanı sıra, özellikle Türkiye’de de yükseliyor. Mesela binek otomobilde otomatik vites pazarının payı yüzde 58 oranında. Bu pazarda yer almak ve uzun zamandır müşterilerimizden gelen yoğun otomatik vites talebine cevap verebilmek üzere Duster EDC’yi pazara sunuyoruz. 82.900 TL kendi segmenti için benzersiz bir fiyat. Marka sıralamasında hızla yükselen Dacia, 2016 yılını toplam pazarda 8. marka olarak tamamladı ve 4,8 pazar payı elde etti. 2017 yılında ise 6. sırada yer alıyor ve Duster C-SUV segmentinin lideri. EDC seçeneğinin Dacia’nın gücüne güç katacağına ve Türkiye’de marka sıralamasında üst sıralara taşıyacağından da hiç şüphemiz yok.  

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...