Çip krizi otomobil devini çok sert vurdu! Artık yedek anahtar vermeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çip krizi otomobil devini çok sert vurdu! Artık yedek anahtar vermeyecek

T-Otomobil Haberleri

Japonya merkezli otomobil devi Toyota, müşterilerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Otomobil şirketi, artık yeni otomobil satışlarında yedek anahtar vermeyeceğini duyurdu.

Çip krizinin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen otomotiv pazarında gündemi sarsan açıklamalar geliyor. Dünya çapında en çok satan otomobil markalarından biri olan Toyota ile alt markası Lexus, 2022 için belirlenen 9,7 milyon adet otomobil üretimini tamamlayamayacaklarını ifade etmişti. Bu açıklamasıyla gündeme bomba gibi düşen Toyota, bu defa ise anahtarlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Toyota tarafından yapılan açıklamada, sıfır araç satışlarında yedek anahtarın mekanik olacağı belirtildi. Açıklamaya göre bunun nedeni ise çip krizi. Pandemiyle birlikte başlayan ve teknoloji dünyasını etkileyen çip krizi nedeniyle akıllı anahtarların üretimi gecikince Toyota çözümü mekanik anahtarda buldu.

AKILLI ANAHTAR YERİNE MEKANİK ANAHTAR

Toyota, sıfır araç satışlarında bir çift yani iki adet akıllı anahtar veriyor ancak çip krizi nedeniyle akıllı anahtarların üretimi gecikince şirket, artık müşterilere tek bir akıllı anahtar vereceğini duyurdu. Akıllı anahtara ek olarak ise müşteriler yedek amaçlı mekanik anahtar alabilecek. Şu anda bu karar yalnızca Japonya ili sınırlı ancak çip krizinin etkisinin günden güne arttığı düşünüldüğünde ilerleyen zamanlarda Türkiye’yi de kapsaması sürpriz olmaz. 

Japon otomobil devi, bu kararın ‘geçici bir önlem’ olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Bu karar, yarı iletken sıkıntısı devam ettikçe otomobilleri müşterilere mümkün olduğunca çabuk teslim etmeyi amaçlayan geçici bir önlemdir. İkinci akıllı anahtar hazır olur olmaz teslim etmeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...