- Uzmanlar uyarıyor! Araç kiralarken mağdur olmayın
14 Temmuz 2024 - 10:24

Uzmanlar uyarıyor! Araç kiralama dolandırıcılığı tuzağına düşmeyin

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi araç kiralama sektöründe de hareketlilik artmış durumda. Araç kiralama işletmecileri, son zamanlarda artan internet dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Dolandırıcılar, cazip fiyatlarla araç kiralama vaadiyle müşterilere ulaşarak 'ucuz aracı kapınıza kadar vale getirecek' şeklinde vaatlerde bulunuyor. İşletmeciler, bu tür vaatlere kanarak ödeme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.
 - Yeni Opel Movano'nun fiyatı belli oldu!
13 Temmuz 2024 - 09:29

Yeni Opel Movano'nun fiyatı belli oldu! Türkiye'de satışa çıktı...

Opel hafif ticarideki en büyük yeni modeli Movano'yu Türkiye'de satışa sundu.
 - Katlanabilir telefonlar tercümanlık yapacak!
12 Temmuz 2024 - 05:46

Katlanabilir telefonlar tercümanlık yapacak! Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 modelini tanıttı

Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğinde merakla beklenen katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 modelini tanıttı.
 - Sır gibi saklanıyordu! Fiyatı kaskodan çıktı...
08 Temmuz 2024 - 09:28

Sır gibi saklanan otomobil, kaskoda sızdırıldı! Türkiye'de üretilecek Duster'ın yeni fiyatı belli oldu

Renault logolu ve artık yerli üretim olan yeni nesil Duster'ın fiyatı, resmi duyuru öncesinde ortaya çıktı.
T-Otomobil - T-Otomobil
08 Temmuz 2024 - 01:49

Otomobil alacaklar için 3 yeni model vitrine çıkıyor

Otomobil piyasasına 3 yeni model daha katılıyor. Toyota, Proace City'i Türkiye’de satışa sundu. Peugeot, tamamen yeni, 7 koltuklu ileri seviye D-SUV 5008 ve E-5008’i, Skoda ise C-SUV segmentindeki ilk elektriklisi Elroq'u çok yakında satışa sunacak.
 - Yatırım planları peş peşe açıklanıyor
08 Temmuz 2024 - 01:42

Vergi teşviki Çinlileri hareketlendirdi! Yatırım planları peş peşe açıklanıyor

Çinli araçlara uygulanan yüzde 40’lık ilave gümrük vergisine ilişkin getirilen son kararla, yatırım teşvik belgesi alan markalara vergi muafiyeti tanındı. Açıklama sonrası ilk yatırım haberi Çin devi BYD’den gelirken, yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de araştırma yapan SKYWELL ve güçlü Rus sermayesine sahip Çinli SWM’den de peş peşe açıklamalar geldi…
 - Temmuzda satılan en ucuz otomobiller belli oldu!
07 Temmuz 2024 - 12:13

Temmuzda Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller belli oldu!

Döviz kuru dalgalanmalarının etkisiyle otomotiv sektöründe yaşanan yüksek fiyatlar, 2024 yılının Temmuz ayında da devam ediyor. Yılın başındaki hızlı fiyat artışlarının ardından, şimdi otomobil alıcıları için indirimli fırsatlar öne çıkıyor. Nisan ayından itibaren birçok otomobil markası fiyatlarını sabit tutarken, bazı modellerde ise fiyat düşüşleri görülüyor.
 - Dünya devleri sıraya girdi! Yerli ve milli marka için...
07 Temmuz 2024 - 10:50

TOGG ve Çinli dev Guangzhou Automobile Group üretim için masada!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden Guangzhou Automobile Group'un (GAC) ortak üretim planları üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Sırakaya, iki şirket arasında elektrikli otomotiv üretimi için görüşmelerin başladığını ve Temmuz ayında GAC'nin TOGG'u ziyaret edeceğini belirtti.
 - Yeni bir elektrikli otomobil! Çinli firma geliyor
06 Temmuz 2024 - 21:49

Elektrikli otomobil üreticisi Skywell de Türkiye'ye geliyor

Çin'in teknoloji firmalarından Skywell'in üreticisi Skyworth, Türkiye için harekete geçti. 1 milyar dolarlık yatırım yapacak olan BYD'nin ardından bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell de Ankara'da masaya oturdu.
 - Vergi muafiyeti geldi, işte detaylar 
05 Temmuz 2024 - 12:07

Otomotivde Çinlilere büyük yatırım teşviği! Vergi muafiyeti geldi, işte detaylar 

Çin’den ithal edilen benzinli ve elektrikli araçları kapsayan yüzde 10 + yüzde 40 ilave gümrük vergisine ilişkin önemli bir teşvik kararı açıklandı. Resmi Gazete ’de yayınlanan karara göre Türkiye’de yatırım teşvik belgesi alan Çinli marka veya markalar, gümrük vergisinden muaf şekilde ithalat yapabilecek. İşte detaylar...
 - Makyajlanan Yeni Picanto Türkiye’de!
04 Temmuz 2024 - 16:00

Kia Picanto makyajlandı ve Türkiye'de satışa sunuldu!

Markanın giriş seviyesinde yer alan ve A segmentinin güçlü oyuncuları arasında gösterilen Kia Picanto yenilenen hali ile Türkiye’de satışa sunuldu. 995.000 TL Başlangıç fiyatlarıyla karşımıza çıkan otomobilde 1,0 litre ve 1,2 litre olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Her iki motorda da otomatikleştirilmiş AMT şanzıman bulunuyor. Bu sistem manuel şanzımanın yakıt verimliliğini ve otomatik şanzımanın şehir içi trafikte sağladığı konforu bir araya getiriyor. İşte detaylar:
 - İddialı marka resmen çıldırdı!
03 Temmuz 2024 - 16:22

Renault Austral fiyatları göz kamaştırıyor! İddialı marka fiyatlarla resmen çıldırdı

Fransız otomobil devi Renault, Temmuz ayı itibarıyla Türkiye pazarında dikkat çeken bir hamle yaparak, iddialı SUV modeli Renault Astral için cazip fiyatlarıyla tüketicilerin karşısına çıkıyor. Özellikle donanım ve performans açısından zengin olan Renault'un modeli, otomobil tutkunları için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.
 - İşte Türkiye'de tercih edilen elektrikli otomobiller!
02 Temmuz 2024 - 14:02

Türkiye'de Haziran 2024'te kaç adet elektrikli otomobil satıldığı belli oldu!

Haziran 2024 Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarında önemli gelişmeler yaşandı. Tesla, yüzde 10'luk ÖTV dilimine giren Model Y ile büyük bir atılım yaparak zirveye yerleşti.
 - En çok satan marka ve model araçlar belli oldu!
02 Temmuz 2024 - 13:33

Haziran'da en çok satan marka ve model araçlar belli oldu! Kampanyalar etkisini gösterdi

Türkiye'de yılın ilk altı ayı ve hazirana ilişkin veriler Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklandı. Sıfır otomobil satışları kampanyaların etkisini göstermesiyle 100 bini geçti.
 - Aracınızda bu yoksa, trafiğe çıkamazsınız!
02 Temmuz 2024 - 12:04

Uçaklardaki sistem araçlara geliyor! Herkes taktırmak zorunda...

1 Temmuz 2024'ten itibaren tüm yeni araçlara kara kutu takılması Avrupa Birliği ülkelerinde zorunlu hale geliyor.
 - Elektrikli araç bakımında yeni dönem!
02 Temmuz 2024 - 09:51

Elektrikli araçlarda yeni dönem! Vatandaşlar artık Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilecek...

Mesleki Yeterlilik Kurumu, artık elektrikli araçlar için bakım çalışanları ve hibrit araç bakım onarımcıları için ulusal yeterlilikleri yayımlandı
 - Haziranda araç satışları 100 bin barajını geçti!
02 Temmuz 2024 - 09:46

Kurban Bayramı araç satışlarını durduramadı: 106.238 araç satıldı!

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatiline rağmen otomobil pazarı 10 yıllık Haziran ayı ortalamasında yüzde 45,4 artış gösterdi. Otomobil ve hafif ticari araç satışları ise toplamda 106.238 adete ulaştı. Yılın ilk yarısını kapsayan Ocak-Haziran döneminde pazar hacmi yüzde 3.7 artarak toplam satışlar 577.981 adete ulaşırken yılın ilk yarısında elektrikli otomobil satışlarında yüzde 237,1 arttı…
 - Elektrikli araçlara olan ilgi azaldı!
02 Temmuz 2024 - 09:07

Elektrikli araç trendi sona eriyor! İnsanlar içten yanmalı motorlara geri dönüyor

Avrupa ve dünya çapında elektrikli araçlara olan talep azalmaya başladı. ABD'de yapılan araştırmalara göre otomobil üreticileri elektrikli araçlara olan yatırımlarını azaltma planları içerisinde.
 - Elon Musk'ın şirketi zor durumda!
02 Temmuz 2024 - 08:49

Tesla'nın düşüşü devam ediyor! Şirket zor durumda

Elon Musk'ın CEO'luk görevini üstlendiği dünya devi elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2024'ün ilk çeyreğinde yaşadığı düşüşün ardından, yılın ikinci çeyreğinde de benzer bir tabloyla karşı karşıya.
 - Elektrik zammı sonrası bir depo şarj kaç TL?
01 Temmuz 2024 - 20:12

Elektrik zammı sonrası bir depo şarj kaç TL?

1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile yüzde 38 oranında zamlanan elektrik fiyatları, bataryalı araçların kullanım maliyetini de arttırdı. Mayıs 2024 verilerine göre Türkiye’de sayıları 115 bin adede ulaşan elektrikli otomobil kullanıcılarını yakından ilgilendiren fiyat artışı sonrası en uygun şarj ev elektriği ile sağlanacak.
 - Vergi barajına Çin’den sert cevap!
01 Temmuz 2024 - 16:18

Vergi barajına Çin’den sert cevap!

ABD’nin Çinli üreticilere mayıs ayında uyguladığı %100’lük gümrük vergisi barajına Türkiye %10+40, Avrupa ise %38’lik oranında dahil olmuştu. Çin hükümeti “haksızlık” olarak nitelendirdiği vergi baraja cevabı aynı şekilde vermeye hazırlanıyor. Fakat bunun faturası Avrupalı üreticiler için felaket boyutunda önem taşıyor, işte detaylar:
Başa Dön Sona Git