Angara A5 Dünya'ya düşebilir: Rusya'nın roketi mahsur kaldı

Düzenleyen:
Angara A5 Dünya'ya düşebilir: Rusya'nın roketi mahsur kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Rusya’ya ait bir roket, motor arızası yaşadıktan sonra Dünya’nın yörüngesinde mahsur kaldı. Bilim insanları, roketin bir süre sonra Dünya’ya çarpabileceğini söylüyor.

Roscosmos uzay ajansı, Voronezh Roket Motoru Merkezi Binası'nın Angara A5 uzay roketinin yeni güçlendiricisi için ilk kez bir hidrojen-oksijen motorunu test ettiğini açıkladı. Roketin başarıyla fırlatıldığı haberlerinin ardından roketin uzayda mahsur kaldığı ve programın başarısızlıkla sonuçlandığı söylentileri yayıldı. 

Rusya'nın devlet uzay ajansı Roscosmos, roketi Pazartesi günü fırlattı. Uzay aracı, uyduların operasyonel faaliyetlerine başladığı konuma doğru ilerliyordu. Ancak roket nihai hedefine ulaşmadan önce, motoru yanmaya başladı. Bu sorun, Angara-A5’i alçak Dünya yörüngesinde mahsur bıraktı.

DÖRT TON AĞIRLIĞINDA 

Futurism’in haberine göre, bazı bilim insanları roketin alçak Dünya yörüngesinde kalmasından ötürü kontrolsüz şekilde Dünya’ya düşebileceğini söyledi. Bu korkutucu açıklamanın ardından gözler Rusya'ya çevrildi. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Angara A5 Dünya'ya düşebilir: Rusya'nın roketi mahsur kaldı

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezinden astrofizikçi Jonathan McDowell, Twitter paylaşımında korkunç bir olasılığı yazdı. Roketin kütlesinin ve taşıma yükünün yaklaşık dört ton olduğunu ve bu nedenle bazı parçaların Dünya yüzeyine inebileceğini belirtti. 

Çin'in Long March 5B roketi de geçtiğimiz bahar sezonunda kontrolsüz şekilde Dünya’ya düştü. Bu arada, Long March'ın 22,5 metrik ton ağırlığında olduğu belirtilmelim. Yani Rusya’nın Angara-5’inden çok daha büyük. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...