Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Açılımdan asla taviz vermeyiz
Türkiye

Açılımdan asla taviz vermeyiz

Son Güncelleme: 30 Aralık, 2011 - 21:36
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Açılımdan asla taviz vermeyiz
Fotoğraf Başlığı Kraliyet ailesi Noel törenine katildi

Başbakan 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında, "Demokratikleşme adımlarından taviz vermemizi ya da yavaşlamamızı bekleyenler, 9 yıldır olduğu gibi beyhude bekler" dedi.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılım politikasının devam edeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, 2011 yılının son Ulusa Sesleniş programında halka seslendi. "2012 yılının, aziz milletimize, ülkemize, tüm insanlığa huzur, barış, bereket ve hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin son 9 yılda elde ettiği başarılar, rekorlar, tarihi seviyelerin; istikrar, güven, huzur ve kardeşlik ortamının tabii bir neticesi olduğunu belirten Erdoğan, demokratikleşme alanında attıkları adımların, dış politikadaki aktif tavrın, içerde istikrarı, güveni, güvenliği huzur ve kardeşliği pekiştirmek için gayretlerin Türkiye'yi bu noktalara taşıdığını kaydetti.

"BEYHUDE BEKLERLER"

"Şunu herkes bilmelidir ki, aktif dış politikadan, barışçı dış politika anlayışından vazgeçmek, geriye gitmek, hiç kuşkusuz Türkiye'yi, ekonomiyi, istikrar ve güveni geriye götürecektir" diyen Erdoğan, aynı şekilde, demokratikleşme adımlarından, demokratik haklardan, özgürlüklerden geriye gitmenin, reformları yavaşlatmanın da Türkiye'yi geriye götüreceğini, millete haksızlık olacağını söyledi. Hükümet olarak, ne dış politikadaki barış odaklı tavırlarından, ne de ülke içindeki demokratikleşme adımlarından asla taviz vermeyeceklerini, asla geri adım atmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Dış politikada çözüm odaklı politikalardan, çözümsüzlük odaklı politikalara geçmek, biz biliyoruz ki, kendi kendisine zarar vermek, kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Aynı şekilde, demokratikleşme adımlarından, ya da özgürl üklerden geri adım atmak da ülkeye, millete, en başta kendimize yapılmış aleni bir haksızlık olur. Bizden, böyle bir tavır, böyle bir yavaşlama, bir geri adım bekleyenler, 9 yıldır olduğu gibi bundan sonra da beyhude beklerler" dedi.

TUTUKLAMALAR DELİLE DAYALI

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de hiç kimsenin keyfi olarak, hukuka aykırı şekilde gözaltına alınmadığını belirterek, "Belgelere, bilgilere, toplanan delillere bakmaksızın, iddiaları göz ardı ederek, daha sorgulama aşamasında, daha yargılama süreci tamamlanmadan, tutuklamaları, gözaltıları eleştirmek, buradan demokrasi adına bir takım yorumlarda bulunmak, adil olmadığı gibi, insani de, vicdani de değildir" dedi.

FRANSA'YA TEPKİ

Ermeni iddialarını reddenlere ceza öngören yasa teklifini kabul eden Fransa'ya tepki gösteren Erdoğan, şunları ifade etti: "Ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, ne dost ve kardeş halklara, hukuk dışı, insanlık dışı, haksız ve insafsız muameleye biz asla rıza göstermeyiz. Biz, tarihimizle yüzleşiriz ve yüzleşiyoruz da. Tarihimizdeki her olayın, her hadisenin enine boyuna araştırılmasını, incelenmesini, gerçeklerin açığa çıkmasını her fırsatta teşvik ediyoruz. Ruanda'da, Cezayir'de, Afrika'nın kaynaklarının talan edilmesinde başrol oynayan Fransa Hükümetleri, aynı şekilde, 1915 hadiselerinde de başrol oynamıştır. Bunlar, bizim arşivlerimizde, bizim arşiv belgelerimizde çok açık şekilde kaydedilmiştir.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

"Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan, Hazreti Yahya'nın, Hazreti Zeynep'in, Hazreti Bilal Habeşi'nin, İbni Arabi'nin, Selahattin Eyyubi'nin, Anadolulu nice şehit neferin, nice şehit subayın mezarları, bizim ortak medeniyetimizin ortak emanetidir" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye'nin tamamına yayılmış tarihi kaleler, türbeler, kervansaraylar, köprüler, çeşmeler, bizim kardeşliğimizin sembolleridir. Sınırlar, ülkeleri fiziken birbirinden ayırsa da kalpleri, gönülleri, halkları birbirinden ayırmaz. Hele hele, kardeşliğe asla ve asla sınır çizilemez. Suriye'de kardeşlerimize zulmedilmesi, sokak ortasında kardeşlerimizin katledilmesi karşısında hiç kimse bizden sessiz, tepkisiz kalmamızı bekleyemez. Düşünebiliyor musunuz şurada birkaç ay içerisinde 5 bin civarında burada insanımız, burada kardeşlerimiz öldürüldü. 9 yıl boyunca, bu duruma gelinmemesi için bizlerin bu hissiyatla Suriye yöneticilerine yaptığımız uyarılar maalesef dikkate alınmadı. Bize, reformlar konusunda söz verildiği halde, bu sözler tutulmadı. Maalesef, bu güven vermeyen tavır, bugün artık halkına zulmeden, kendi halkına ağır silahlarla ölüm yağdıran bir aleni zulüm halini aldı. İşte rakam verdim sizlere: 5 bini aşkın vatandaşını, kardeşini öldüren bir yönetim. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya, onların haklı mücadelesini, onların hak taleplerini, kardeşlik hukuku içinde savunmaya devam edeceğiz. Suriye'de, kendi halkına zulmeden yönetim yerini halkın idaresine bırakıncaya kadar da tepkimizi cesaretle ortaya koymayı sürdüreceğiz."

IRAK'I YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Erdoğan, Irak'taki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Irak'ta, mezhep farklılığı temelli bir ayrışmayı son derece tehlikeli buluyor, taraflara itidal çağrımızı en güçlü şekilde iletiyoruz. Irak'ta bir kardeş kavgasını, aynı kıbleye dönen insanların çatışmasını asla arzu etmeyiz, bunun olmaması için de gereken telkinleri yapıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, bir tarafta Şia, bir tarafta Sünni ve etnik yapıya baktığımız zaman Arabıyla, Kürdüyle bütün farklı zenginlikleri oluşturan bir yapı var" diye konuştu.


Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 30 Aralık, 2011 - 21:36
Haberle İlgili Daha Fazlası
Türkiye
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Milyonların gözü Kabine’deydi! Bayram tatili uzatıldı mı, Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
    Milyonların gözü Kabine’deydi! Bayram tatili uzatı...
    Kaydet
  • 2
    Emeklinin bayram ikramiyesinde sistem değişiyor! Herkese verilmeyecek
    Emeklinin bayram ikramiyesinde sistem değişiyor! H...
    Kaydet
  • 3
    Mevduat faizinde yeni artış! 500 bin TL’nin güncel getirisi ne kadar?
    Mevduat faizinde yeni artış! 500 bin TL’nin güncel...
    Kaydet
  • 4
    TOKİ İstanbul kurasına katılmaya hak kazananlar isim listesi açıklandı! 500 bin konut İstanbul kabul ve red listesi
    TOKİ İstanbul kurasına katılmaya hak kazananlar
    Kaydet
  • 5
    Emekliyken çalışmak isteyenler dikkat! İşte maaşınızı yakmayacak 'çifte gelir' formülü
    Emekliyken çalışmak isteyenler dikkat! İşte maaşın...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Trump’ın hesabı çarşıya uymadı!..
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Ya Suriye’deki terör tasfiye edilmemiş olsaydı!
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Teravih hüznü!
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva ABD’nin İran çıkmazı, yeni bir dünya savaşının habercisi mi?
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay 105 yıllık yankı: Korkma!..
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Düşman telgrafları 111 yıl sonra gün yüzüne çıktı
    Düşman telgrafları 111 yıl sonra gün yüzüne çıktı
    Kaydet
  • Yapay zekâya karşı 'boş kitap' protestosu
    Yapay zekâya karşı 'boş kitap' protestosu
    Kaydet
  • Seyyid Bilal ve askerleri yorgunlukla dinlenmeye çekilirler
    Seyyid Bilal ve askerleri yorgunlukla dinlenmeye çekilirler
    Kaydet
  • Opera ve bale artık ilgi çekmiyor mu?
    Opera ve bale artık ilgi çekmiyor mu?
    Kaydet
  • Üç öğrenci bir kahraman
    Üç öğrenci bir kahraman
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
240 kiloluk Ayşe için seferberlik: Obezite hastası 7. kattan vinçle indirilip hastaneye götürüldü
240 kiloluk Ayşe için seferberlik
Kaydet
Petrol fiyatlarında 200 dolar paniği! ABD'li bakandan net mesaj
Petrol fiyatlarında 200 dolar paniği! ABD'li bakandan net mesaj
Kaydet
Trump'tan İran'a Dünya Kupası uyarısı!
Trump'tan İran'a Dünya Kupası uyarısı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası