Sararan tuvaleti bembeyaz yapıyor! Tek hamlede kurtulmak için işin sırrı…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sararan tuvaleti bembeyaz yapıyor! Tek hamlede kurtulmak için işin sırrı…

YAŞAM Haberleri

Evdeki en çok bakteri biriken alanların başında klozetler geliyor. Klozet temizlenmesine rağmen geçmeyen sarı lekeler ise düzenli temizlik ihmal edildiğinde oluşuyor. Bu sarı lekeler çıkmıyorsa çözümü basit…

Hiç banyoyu temizlediğinizde tuvaletteki inatçı su lekelerinin geçmediğini fark ettiniz mi? Klozetteki kötü lekeler yaygın bir sorun. Pek çok kişi bu lekelerden kurtulmak için farklı yöntemler deniyor. Peki, klozetteki sarı lekeler nasıl geçer, çözümü ne?

Bu can sıkan durumla başa çıkmak için size işin sırrını açıklıyoruz. Denenmiş ve test edilmiş bu yöntem inanılmaz işe yarayacak.

KLOZETTEKİ SARI LEKELER NASIL GEÇER?

Klozetteki su lekeleri mineral kalıntılarının bir sonucu. Genellikle klozetlerin yanı sıra banyo fayanslarında, musluklarda ve kireçli suyla temas eden zeminlerde görülüyor. İnatçı olan bu lekeleri gidermenin yolunu derledik.

KARBONAT VE SİRKE YÖNTEMİ

Mavi Kadın’da yer alan bir içerikte; klozetteki sarı lekeleri temizlemek için kullanılabilecek ürünlerin başında karbonat ve sirke geliyor. Temizlemenize rağmen inatçı lekeler bir türlü geçmiyorsa, klozete bir bardak sirke dökün, birkaç dakika bekleyin. Daha sonra bir kaşık karbonatı ekleyip köpürmesini bekleyin. 

Çözeltiyi 10 dakika kadar beklettikten sonra tuvalet fırçasıyla iyice ovun. Sirke ve karbonatın, su hattının üzerindeki lekelere temas ettiğinden emin olun. Ovma işlemi bitince sifonu çekebilirsiniz.

Sararan tuvaleti bembeyaz yapıyor! Tek hamlede kurtulmak için işin sırrı…

BORAKS VE SİRKE YÖNTEMİ

Boraks, tuvaletteki su lekelerini temizlemek için etkili ürünlerden biri. Bunun için yarım su bardağı boraks ve bir bardak sirkeyi klozete dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra lekeleri çıkarmak için klozet fırçasıyla ovun. Durulamak için sifonu çekip tuvaleti yıkayabilirsiniz.

TUVALETİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Sert su lekelerini gidermek için kimyasallar ürünler kullanmaya gerek yok. Boraks, karbonat, sirke gibi doğal malzemeler temizlikte mükemmel çözümler sunuyor. Bu yöntemler düzenli olarak uygulandığında tuvalette sarı lekeler oluşmuyor. Boraks, mikropların yok edilmesinde oldukça başarılı bir malzeme. Üstelik marketlerden alınan temizleyicilerle aynı görevi görüyor. Çevreye ve doğaya dost olan boraks temizlikte güvenle kullanılıyor.

DERLEME: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...