Zorlu lekeleri kolayca temizliyor... Banyo ve mutfağı pırıl pırıl yapmanın sırrı…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zorlu lekeleri kolayca temizliyor... Banyo ve mutfağı pırıl pırıl yapmanın sırrı…

YAŞAM Haberleri

Yağlı pişirme kağıdı ile banyo ve mutfakları pırıl pırıl yapmak mümkün. Daha önce muhtemelen duymadığınız bu yöntemin detayı sizi çok şaşırtacak.

Pişirme kağıdı, genellikle fırında yemek yaparken veya hamur işi hazırlarken yiyeceklerin tepsiye yapışmaması için kullanılan bir gereç. Mutfakta sıkça kullandığımız bu ürünün temizlikte de çok işe yaradığını daha önce duydunuz mu? Cevabınız 'hayır' ise detayına birlikte bakalım.

PİŞİRME KAĞIDI İLE TEMİZLİK

Pişirme kağıdı ile muslukların üzerindeki lekeleri kolayca çıkarıp pırıl pırıl bir görüntüye kavuşturmak mümkün. Kimyasal malzemeleri hayatınızdan çıkardıysanız bu sağlıklı yöntem işinize çok yarayacak. Instagram’da Emre Kaan Erdoğan isimli kullanıcı, yöntemin detayıyla ilgili bir video paylaştı.

Pişirme kağıdı ile musluğun üzerindeki lekeleri kolayca giderip, rengi matlaşan armatürleri ilk günkü haline kavuşturabilirsiniz. Bunun için ufak bir parça yağlı pişirme kağıdını alıp muslukları ovmanız yeterli olacak. Kulağa ilginç gelen ve sosyal medyada hızla yayılan bu yöntem oldukça etkili. 

Banyo ve mutfaktaki bataryaları hızlı bir şekilde temizlemek için bir parça pişirme kağıdından koparıp hafifçe ıslatarak ovabilirsiniz. Dilerseniz evinizdeki metal kapı kolları için de bu yöntemi kullanabilirsiniz. 

DOĞAL TEMİZLİĞİN PÜF NOKTALARI

Doğal temizlik için evinizde uygulayacağınız başka adımlar da var:

- Güçlü bir yapıya sahip olan sirke, ev temizliğinde başvurulan yöntemlerin başında geliyor. Spreyli şişenin içerisine birkaç kaşık sirke koyup kalanını suyla doldurun. Temizlemek istediğiniz alanlara püskürtün. Bez ya da süngerle ovun. Musluklarınız parlak ve tertemiz olacak. 

- Etkili temizlik için limondan da faydalanabilirsiniz. Limonla musluk temizliği için limonu doğrudan temizlemek istediğiniz bölgeye sıkın, sünger ya da bezle ovalayın. Böylece kireçten, su lekelerinden arınan musluklar yeni gibi olacak.

- Eğer muslukların ağız kısımları kireç kaplıysa, bir balonun içerisine sirkeli su doldurup ağzını musluğa geçirip bir gece bekletin. bu sayede sirke, kirecin yumuşamasını ve kolayca çözülmesini sağlayacak.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...