ABD’den Türkiye’ye Venezuela tehdidi

ABD’den Türkiye’ye Venezuela tehdidi

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Nicolas Maduro rejiminin gelirlerini kısmak için Venezuela ile ticaret yapan ülkelere ikincil yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

Bolton, bir basın mensubunun Başkan Donald Trump’ın ikincil yaptırımları düşünüp düşünmeyeceği sorusuna “Tam olarak bu yönde hareket ediyoruz. Yapabileceğimiz bir dizi ek tedbire bile bakıyoruz” ifadelerini kullandı. Önceki gün de ABD’nin Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams “Türkiye altın işlemleri aracılığıyla Maduro’ya verdiği desteği sürdürürse bunun bazı sonuçları olacak mı? Ne gibi sonuçları olacak?” sorusuna “Türkiye’deki insanlar Venezuela’nın özgür olacağını anlamalı. Venezuela’da demokrasi olacak. Venezuelalılar daha sonra kendilerine kim yardım etti, kim yardım etmedi diye soracak” cevabını vermişti.

ARREAZA, TÜRKİYE’YE GELİYOR
Öte yandan Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza’nın bugün Türkiye’ye geleceği bildirildi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Arreaza’nın Türkiye-Venezuela ikili ilişkilerinin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası konuları ele alacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...