Antalya’da can kaybı, Adana’da 835 tahliye! Yangınlarla mücadele sürüyor
Antalya, Mersin ve Adana’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Antalya Kumluca’daki yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, Aksu’daki yangında dumandan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti. Mersin Bozyazı’daki yangın kontrol altına alındı. Adana’da ise 3 ilçede etkili olan yangın nedeniyle 835 kişi tahliye edildi.
Türkiye’nin güneyinde etkili olan orman yangınlarına karşı ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor. Antalya ve Mersin’de alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilirken, Adana’daki yangında ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Bölgelerde havadan ve karadan müdahale sürdürülürken, bazı yerleşim yerlerinde tedbir amaçlı tahliyeler yapıldı.
🟥ADANA’DA 835 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Adana’nın Kozan ilçesinde başlayıp İmamoğlu ve Aladağ ilçelerine yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. Adana Valisi Mustafa Yavuz, yangının 3 ilçede 15 mahallede etkili olduğunu ve 285 haneden 835 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.
Vali Yavuz, Aladağ ilçesi Dailer Mahallesi’ndeki yangının kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İmamoğlu ilçesi Üçtepe ve Elifçeler mahallelerinde ise yer yer alev ve dumanların görüldüğünü aktardı.
Kozan’daki Enizçakırı mevkisinde arazinin zorlu olması nedeniyle karadan müdahalenin güçleştiğini ifade eden Yavuz, havadan müdahalenin sürdüğünü söyledi.
Yavuz, rüzgarın yeniden şiddetlenmemesinin önemli olduğunu belirterek, ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Yangına 717 araçla müdahale edildiğini açıklayan Yavuz, Yedigöze Barajı, Seyhan Nehri ve sulama kanalları sayesinde su konusunda sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
Yangından 15 mahallenin etkilendiğini belirten Yavuz, can güvenliği için 835 kişinin tahliye edildiğini aktardı. Aladağ ve İmamoğlu’nda bazı ev ve ahırların yangından zarar gördüğünü ifade eden Yavuz, yangının ardından AFAD koordinasyonunda hasar tespit çalışmalarının yapılacağını bildirdi.
🟥 ANTALYA’DA YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA
Antalya’nın Kumluca ilçesinde Toptaş Mahallesi’nde başlayarak rüzgarın etkisiyle Güzören Mahallesi’ne yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.
Gece boyunca karadan yürütülen çalışmalara sabah saatlerinde hava araçları da yeniden katıldı. Kumluca Kaymakamı Bahadır Güneş, yangının çevresinin sarıldığını ve enerjisinin düşürüldüğünü belirtti.
Yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili olan yangında ilk belirlemelere göre 10 evde hasar oluştu. Bölgede hasar tespit çalışmalarına da başlandı.
AKSU'DA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, Antalya Aksu’daki yangında ise dumandan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti.
🟥MERSİN’DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Mersin’in Bozyazı ilçesinde Tekeli Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Gece boyunca karadan sürdürülen söndürme çalışmalarına günün aydınlanmasıyla birlikte hava araçları da destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu yangının kontrol altına alındığı bildirildi.
Alevlerin tamamen söndürülmesi için çalışmaların sürdüğü bölgede, yangının Aksaz mevkisindeki muz seralarının üst kısmında bulunan ormanlık alanda çıktığı belirtildi. Yangına müdahale için 230 personel, 2 uçak ve 5 helikopter bölgeye sevk edilmişti.
