Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kim'in kardeşinden Güney Kore'ye gözdağı!

Düzenleyen:
Kim'in kardeşinden Güney Kore'ye gözdağı!

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong, Güney Kore'yi ABD ile yapacakları askeri tatbikat konusunda uyardı.

Güney Kore'ye, ABD ile gerçekleştireceği askeri tatbikat öncesi Kuzey Kore'den uyarı geldi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong, Güney Kore'nin ABD ile planlı bir ortak askeri tatbikat yapması halinde, bu davranışın iki Kore ülkesinin ilişkilerini yeniden inşa etme kararlılığına zarar vereceğini söyleyerek uyardı.

ABD TEPKİSİ

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong'dan, Ağustos ayında ABD ile ortak askeri tatbikat düzenlemeyi planlayan Güney Kore'ye tepki geldi. Yo-Jong yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin ABD ile ortak askeri tatbikat yapması halinde, bu davranışın iki Kore ülkesinin ilişkilerini yeniden inşa etme kararlılığına zarar vereceğini belirterek Seul'u uyardı.

"UMUT MU YOKSA UMUTSUZLUK MU?"

Ayrıca Yo-Jong, iki Kore arasındaki kırmız hatları yeniden kurma kararının "fiziksel" bağları yeniden bağlamaktan başka bir şey olarak görülmemesi gerektiğini ve zirvelerin yakın olduğunu varsaymanın "düşüncesiz" olacağını kaydetti. Yo-Jong, "Hükümetimiz ve ordumuz, Güney Kore'nin saldırgan savaş tatbikatlarına devam edip etmediğini veya büyük bir karar alıp almadığını yakından takip edecek. Umut mu, yoksa umutsuzluk mu? Bu bize bağlı değil" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...