Putin talimatı verdi: Rus askeri Ukrayna'ya giriyor

Putin talimatı verdi: Rus askeri Ukrayna'ya giriyor

DÜNYA Haberleri

Rus Devlet Başkanı Putin'in dün akşam duyurduğu Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından imzaladığı kararname ile Rus askeri bölgeye girecek. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den 'Korkmuyoruz' yanıtı geldi. Putin'in iki bölgeyi tanıma kararının ardından, batılı ülkelerden tepkiler peş peşe gelmeye başladı. Dünya liderlerinden Putin'e yaptırım tehditleri açıklamları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Putin'in sözde bölgeleri tanımasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıma kararını aldıklarını duyururken ayrıca Rus ordusunun Donetsk ve Luhansk’ta barışın sağlanması yönünde kararname imzaladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'in Donetsk ve Luhansk'a kararına tepki göstererek, "Rusya’nın ayrılıkçı bölgeleri tanıması kabul edilemez, bu adımlar Karadeniz'i istikrazsızlaştırır. Karar uluslararası hukuka aykırı." diye konuştu.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER DE BAŞLATACAK

Putin’in imzaladığı kararnamede, “Lugansk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na ilettiği talep üzerine Rus Silahlı Kuvvetleri, Lugansk Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma misyonları icra edecek” ifadeleri yer alırken Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Donetsk ve Luhansk ile diplomatik ilişkiler kurulması talimatı verildi.

"BARIŞI KORUMA BİRLİĞİ"

Putin’in imzaladığı kararnameden sonra Ukrayna’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Denis Puşilin ve Luhansk Halk Cumhuriyeti Leonid Paseçnik’te kararnameler imzaladı. Rusya’nın, Donetsk ve Luhansk’a barışı koruma birliği göndermesine olanak tanıyan kararnameleri imzalayan ayrılıkçıların liderleri aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür mesajları gönderdi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKY'DEN AÇIKLAMA

Zelensky gece saatlerinde yaptığı açıklamasında, "Rusya'nın eylemleri egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün ihlalidir. Bu karar Rusya'nın Minsk anlaşmasından çekilmesi anlamına geliyor." dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...