Altın madeninde göçük faciası! 73 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Altın madeninde göçük faciası! 73 kişi hayatını kaybetti

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Mali'de yaklaşık 200 kişinin bulunduğu altın madeninde geçen hafta göçük meydana geldi. Maden kazasında 73 kişi hayatını kaybederken, hükümet ise yalnızca altın aramaya ayrılmış alanlar içinde çalışma yapılması çağrısında bulundu.

Afrika'nın önde gelen altın üreticileri arasında yer alan ve aynı zamanda dünyanın en yoksul ülkeleri arasında bulunan Mali'de geçtiğimiz hafta cuma günü maden kazası meydana geldi.

"HER ŞEY GÜRÜLTÜYLE BAŞLADI"

Altın madeninde meydana gelen çökmede 73 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kangaba kasabasındaki altın madencilerinin yetkilisi Oumar Sidibe, "Her şey bir gürültüyle başladı. Yer sarsılmaya başladı. Sahada 200'den fazla altın madencisi vardı. Arama çalışmaları artık sona erdi. Şu ana kadar 73 ceset bulduk" dedi.

HÜKÜMETTEN 'KAÇAK MADEN' UYARISI

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenerek, maden sahalarının yakınında yaşayan toplulukları ve altın madencilerini güvenlik gerekliliklerine titizlikle uymaları ve yalnızca altın aramaya ayrılmış alanlar içinde çalışmaları çağrısında bulunuldu.

Mali Maden Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada çok sayıda madencinin öldüğünü duyurmuş ancak kesin rakam vermemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...